Du vet vad Swish är, jag vet vad Swish är, alla vet vad Swish är. Det är betaltjänsten och överföringsmetoden som bokstavligen har översvämmat Sveriges transaktioner och självfallet har det runnit över på Örebro.
Att vi använder Swish mellan varandra, till exempel mellan familj och vänner, är varken nytt eller märkligt. Det är snarare så att man är van med Swish. Däremot är det lite mer av en nyhet att allt fler företag runt om i Sverige och Örebro börjar vända sig till att ha Swish som sin främsta betalningsmetod. Men än är det en bit kvar.
På nätet är vi mer eller mindre vana vid att se Swish som betalningsmetod. Hur det till exempel fungerar med Swish i detaljhandeln kan du läsa om här och hur det fungerar med swish på nätcasinon kan du till exempel läsa mer om här.
På just nätet har Örebro legat i framkanten när det kommer till Swishanvändningen hos företag. Allt från Frälsningsarmén i Örebro och länstrafiken till Svenska kyrkan i Örebro erbjuder Swishbetalningar. Annat är det med den fysiska detaljhandeln.
Enligt den nationella samordnaren Conny Svensson på Skatteverket är det för dålig samordning mellan Swish och kvittoskrivandet. Det blir enkelt för små butiker att fuska med kvitton och så vips betalas inte den skatt som erfordras. Därför finns det anledning att anta att vi kommer få vänta ytterligare lite tid innan Swish tar över som betalningsmetod i den fysiska handeln också.
När Swish väl tar över den fysiska handeln, för det lär den trots allt göra så småningom, så lär Örebro vara en av de svenska städer som är först på bollen. Med tanke på all den innovation och idérikedom som mer eller mindre sprudlar från staden lär man även vara bland de första att anamma den senaste tekniken.