Med Safetynet alarm kan du larma ditt personliga nätverk om du exempelvis gått vilse, känner dig hotad eller blir överfallen.
Till skillnad från de flesta andra larmsystem är Safetynet alarm byggt för personlig säkerhet, inte för att skydda egendom.
– Jag har jobbat i larm- och försäkringsbranschen i stora delar av mitt liv och jag ser ett stort behov av det som vi nu kan erbjuda de som söker personliga larmsystem, säger Joachim Holmqvist som är vd för Safetynet alarm.
Safetynet alarm bygger enkelt förklarat på en app som flera personer i ett nätverk – i regel släkt och vänner – installerar. Alla som gör detta kan både larma och ta emot larm. Om någon i nätverket upplever att de hamnat i en otrygg situation kan de med ett knapptryck larma alla i nätverket samtidigt som mobiltelefonen ger ifrån sig ett högt ljud. Personerna i nätverket ser omedelbart var den som larmat befinner sig samtidigt som en chattfunktion öppnas så att nätverket kan samordna sina hjälpinsatser.
– Vi lanserar nu både en enklare gratisvariant och en betalversion med full funktionalitet och som ger ett större nätverk för ett större antal personer.
En av funktionerna som bara finns i betalversionen är något man kallar ”Follow me home”.
– Med ”Follow me home” kan gruppen följa den som larmar direkt i appen, något som är användbart om personen upplever otrygghet när de exempelvis passerar en mörk park.
Safetynet alarm förenklar nu också larmandet. Genom två enkla tryck på ’Safetybutton’ så går larmet till det egna nätverket.
– Det kan inte bli så mycket enklare att larma när man behöver, säger Joachim Holmqvist.
Nu stundar lanseringen av Safetynet alarm i början av augusti. Strategin är främst att använda samarbetspartners och sociala medier samt spridning mun till mun via de nätverk som är en förutsättning för tjänsten. En prova på-tid om tre månader kostar en krona om dagen för de som vill testa betalversionen. Gratisversionen kommer alltid att vara gratis.
– Jag har höga förväntningar och jag ser en bra och skalbar lösning på ett stort och växande problem i samhället. Dock vill jag påpeka att detta är inget som ska ersätta 112 eller andra liknande konventionella larmmetoder. Vår lösning ska ses som ett komplement och som ytterligare kan ge en personlig trygghet i vardagen, avslutar Joachim Holmqvist.