Ritz har gått från klarhet till klarhet det senaste året, och en av de som kan ta åt sig äran för det är Paulus Celik. Så vi tänkte ”nu är det dags” och slog en signal.
Hur är läget?
– Det är bra! Det har varit den bästa hösten – det bästa året – någonsin för Ritz. Till och med bättre än premiäråret. Så det är riktigt skoj. Vi har jobbat jättehårt med helgerna, festvåningen har ökat. Det är många bitar som har fallit på plats i år, det är kul att det lönar sig att jobba.
Hur går det för lördagana?
– Lördagarna har funkat kanonbra. Vi har olika målgrupper på fredagar och lördagar, och det är det som är nyckeln – att ha två olika publiker. På fredagarna kör vi 18 plus, men publiken är jättevarierad. Vi har ju after work innan, som slutar vid 21-tiden, och sen drar nattklubben igång. Lördagarna är från 25 år och uppåt.
Er livesatsning på fredagar har verkligen varit lyckad.
– Förr i tiden satsade vi alltid på att sätta tyngre bokningar på onsdagar men nu sätter vi dem på fredagar istället, satsar på fredagarna, på att boka artister med drag som fungerar i klubbmiljö. Det har varit alltifrån världselit till Sverigeelit som har besökt oss och det har lyft fredagarna. Det var många som var skeptiska när vi började satsa hårt på fredagarna men ärligt talat så har det funkat bättre än vad vi själva trodde.
Jag ska erkänna att jag tyckte att after work med dansband- och coversatsning kändes lite märkligt när ni presenterade den, men det har jag fått äta upp. Hur funkar det nu?
– After worken går bra! Vi kör allt från dansband till coverband, från Rydell & Quick till Barbados. Det är så klart de starkaste korten som drar mest folk, som just Rydell & Quick och klassiker som Lasse Stefanz. Det är perfekt att lägga de här bokningarna mellan 17 och 21-22.
Hur använder ni Nivå numera?
– Nivå är en renodlad festvåning idag, så gott som fullbokad hela tiden på helgerna. Den har gått framåt jättemycket. Sen har vi mycket sittningar på Ritz, jag tror att vi är den nattklubb som säljer mest mat i hela Sverige. Vi serverar flera tusen kuvert per år, alltifrån julbord till trerättersmiddagar, företagsgig och studentbaler. Bara förra veckan hadee vi uppemot 600-700 matbeställningar – utan att räkna in AW:n. De lokaler vi har ger oss möjlighet att göra många olika grejer, och storleksmässigt ligger vi perfekt i klassen mellan Elite Hotel och Conventum, det finns ingen annan lokal i stan som kan ta emot 400 sittande gäster.
Ritz brukar ha stängt på somrarna, vad gör ni istället?
– I år kör vi sista helgen 3-4 juni, sen tar vi sommarlov och lite semester. Vår planering inför hösten har redan börjat, men vi gör klart allt under sommaren.
Ni bokade Snoop Dogg för ungefär ett år sedan. Har ni några fler storbokningar av den sorten i pipen?
– Vi tackade precis nej till Chris Brown faktiskt, den typen av förfrågningar kommer ganska ofta. Men det är mycket jobb med såna bokningar och det handlar alltid om extradagar för oss. I år känner vi att vi har velat lägga fokus på våra helger.