Wine week på Vinkiosken

Text: Thomas Helsing Foto: Tomas Karlsson
Posted 2020-02-18 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv, Nöje, wine week

Wine week på Vinkiosken

Evelina Gunnahr är utbildad sommelier och dessutom restaurangchef på Vinkiosken och sushirestaurangen Hachi som finns i samma lokaler. Vinkiosken fokuserar på naturviner från producenter runt om i världen samt Japans nationaldryck sake. Wine week på vinkiosken kommer innebära flera spännande saker. 

 

Hur är läget?

– Jag mår fint, särskilt nu när Wine week står för dörren. Det ska bli otroligt kul att visa upp vad vi står för ännu mer.

 

Vad händer på Wine week på Vinkiosken?

– Jag kommer att sälja extra många viner på glas. Jag kommer också servera en liten trerättersmiddag med passande drycker, samt erbjuda vinflighter varje dag.

 

Hur arbetar du med vin på Vinkiosken?

– Vi tar in hantverksmässigt framställda viner utan en massa onödiga tillsatser. Vinerna kommer från mer eller mindre kända vinregioner runt om i världen.

 

Hur är vinintresset i Örebro?

– Vinintresset här i Örebro växer, långsamt men säkert! Jag är så glad över alla fina gäster som kommer till oss. Både återkommande och förstagångsbesökare är otroligt öppensinnade och nyfikna.

 

Vad ser du mest fram emot?

– Nu längtar jag efter sol och vår, uteserveringen och många läskande viner på listan.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.