En aldrig sinande hälsotrend har fött ett koppel juicebarer i alla städer med självaktning. Örebro, sällan sent med att plocka upp nya trender, är inget undantag sedan Josbarens lansering i Saluhallen 2013.
Bakom lanseringen låg Fadi och Anna Fares som såg glappet i marknaden och flyttade från Stockholm till Örebro med en stor låda frukt, ett färskt knippe recept, förmodligen en blender, och stjärnkonditorn Roy Fares välsignelse. De hävdar själva att de alltid är ute efter ”den goda smaken”, och man kan inte låta bli att gilla hur de försöker nå detta – enbart naturliga ingredienser och inget tillsatt socker. En smoothie behöver inte vara extra söt för att göra din dag.
Allt pressas på beställning ”on site” och i våras öppnade parets andra ”josbar” på Drottninggatan så vi drar slutsatsen att örebroarna har förstått konceptet.
– Det är ett enkelt och smidigt sätt att hålla sig hälsosam. Du får i dig så mycket i bara en juice samtidigt som det är så gott, säger paret.
Ni har också fina ord att säga om varma juicer. Det låter lite oväntat så ni får gärna berätta?
– Det finns många olika kombinationer som man kan jobba med i varma juicer. Det är ett otroligt gott och trevligt alternativ till en kopp te eller en kaffe när det är kallt och ruskigt ute. Ett exempel är varm äppeljuice med lime, kanelstång och vanilj.
Vi bad dem plocka fram tre storsäljare:
Gurkmaya
– med morot, gurkmeja, citron, apelsin (the orange one)
Popeye
– med spenat, avokado, mango, sojadryck och apple (the green one)
Protein Punch
– med ananas, lime, fänkål, selleri, spirulina, äpple