Texas Longhorn har i Örebro öppnat sin trettionde Sverigerestaurang. Konceptet är enkelt och tydligt, här är det kött som gäller. Den stora tillströmningen av gäster tyder på att Örebroarna saknat en köttrestaurang.
Bra start är att dela på en portion av de hemgjorda nachosen tillsammans med fyra goda såser. Vi gillar den varma cheddarsåsen och den friska salsan. Till detta en amerikansk öl eller en cola. Ölen och colan, amerikanskt serverade i immigt kalla glas.
Favorit har snabbt de stora och saftiga hamburgarna, gjorda på bringa och högrev, blivit. Serveras med coleslaw, tjocka pommes och den egna senapen och ketchupen. Pröva jalapeñoketchupen. Beställer du nachos, hamburgaren och en cola blir kvällen helt vad du önskat.
Beställer du däremot Bar-B-Q-ribs, biff och stekar av olika sort så svajar köket i sin tillagning. Entrecote, ryggbiff och oxfilé erbjuds alla i olika vikt tillsammans med en fräsch sallad och en majskolv samt frites eller bakad potatis. Ryggbiffen, 300 gram, var god i smaken och helt stekt efter våra önskemål. Oxfilén, för nära 300 kronor, var litet seg och serverad, vid ett par tillfällen, med en något vattnig bakad potatis.
God avslutning är någon av de amerikainspirerade desserterna.
Texas Longhorn har snabbt blivit en succé. Men köket är, efter fyra månader, mycket svajigt i sin tillagning av rätterna. Dessutom kan serveringen innebära en orimligt lång väntan. Örebros alla köttälskare har fått en ny trivsam restaurang.
Texas Longhorn
Kungsgatan 4, Örebro
www.texaslonghorn.se/restaurant/orebro