Okej, vi ska inviga dig i en liten hemlighet som inte är så hemlig. Fråga vilken kock som helst så kommer de flesta skriva under på att den godaste maten ofta är den enklaste att tillaga. Och när hösten snart är här och du är tillbaka i plugget eller på jobbet behöver vi fler tips på enkel mat, men som fortfarande är så god att du kan bjuda över kompisarna. Du behöver ett enkelt men superbra pasta-recept.
Och vad är enklare än att slänga ned ett gäng kvalitetsingredienser i en kastrull och sedan låta tiden ha sin gång? Och du, enligt kocken får du både mer färg och smak om du satsar på tomatfiléer ”Filetti” istället för krossade.
Ingredienser
350 g Pasta Gemelli
1 burk ”filetti”-tomater
5 dl kycklingbuljong
0,5 skivad gul lök
4 hackade vitlökar
1 tsk torkad oregano
färsk basilika
2 tsk salt
½ tsk torkad chili
1 msk olivolja
1 påse baby spenat
riven parmesan
Gör så här: Lägg allt utom spenat & parmesan i en kastrull med lock på och koka i 12–15 min.
Skruva ner värmen och låt puttra ytterligare 10–12 minuter tills pastan är ’al dente’. Rör om ett par gånger under tiden.
Ta av från plattan och rör ner spenaten. Låt stå 10 min.
Strö över parmesan vid servering.
Här hittar du fler enkla men goda recept.