Örebrolunchen: Sorella

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-06-12 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

lunch på sorella

Tidigare år har jag och flera med mig blivit smått imponerade över luncherna som langats ut på en av uteserveringarna på Stortorget. I år gick vi tillbaka för att se om en lunch på Sorella fortfarande håller måttet.

 

I år kostar en lunch på Sorella 109 kronor och just den här dagen faller jag för en pepparstek på fläskfilé med rostad vitlökskräm, ratatouille och friterad färskpotatis.

Jag inleder dock med salladsbordet som består av två grönsallader som båda ser fräscha ut. De kompletteras med ett lite tråkigt bröd men det livar jag upp med någon av de smaksatta oljorna som erbjuds.

Jag är visserligen där tidigt men maten kommer ut till bordet på under fem minuter. Tyvärr blir Pepparsteken snabbt en stor besvikelse. Ratatouillen är nästan smaklös och när jag tar en bit av köttet får jag samma reaktion – var är smakerna? Visst kommer det en behaglig pepparsmak efter en stund men i övrigt är det ledsamt smaklöst.

Undantaget är vitlökskrämen som har en härlig sälta och friskhet, men det räcker inte långt för att rädda den här rätten. Tidigare år har jag blivit imponerad över en lunch på Sorella men nu blir jag bara ledsen.

Annars är det ju rätt trevligt ställe att sitta på en solig förmiddag. Dessa ”hangar”-serveringar ser ju betydligt mysigare ut inuti än vad de gör utanpå men det tröstar inte den här gången när maten inte smakar mer.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.