Vi fick en uppmaning på sociala medier om att komma och testa lunchen på Rejmes lunchrestaurang och det vill vi naturligtvis hörsamma. Frågan som dök upp i huvudet på väg ut till Rejmes restaurang var om de anställda där sitter på en suverän löneförmån eller ej?
När vi anländer har vi först lite svårt att hitta men när vi vandrat genom bilhallen ser vi några bord med lunchgäster som indikerar att vi är på rätt väg.
Salladsbordet på Rejmes restaurang är bra utan att sticka ut. Några blandsallader och enskilda ingredienser som majs och oliver trängs på en liten vagn. Dock fastnar jag för en suveränt härlig och sommarfräsch inlagd kronärtskocka som för tankarna till Italien, av alla ställen.
Vi väljer den Togarashibakade torskryggen med citruskrossad potatis. Maten serveras av personal enligt skolbespisningsmetoden och det blir enkelt men snyggt upplagt på tallriken. På väg till bordet plockar jag åt mig av ett, som det ska visa sig, supergott, mörkt surdegsbröd. Det påminner starkt om bröd från bageriet Lokal i Kumla och som en tydlig ledtråd ser vi Lokal-bröd till försäljning när vi lämnar restaurangen lite senare.
Vi blir glatt överraskade av fiskens färgglada panering som smakmässigt innehåller en behaglig hetta. Man anar fingertoppskänsla i köket när den hettan möts upp fint i gommen av den svalkande, kalla såsen.
Själva fisken är mjäll och fin medan den tillhörande potatiskrossen ger en schysst textur. Dock kunde den sistnämnda ha mått bättre av lite mer salt.
Efter maten finns det kaffe i stora kannor men vi ser inte att det erbjuds något sött till kaffet vilket är lite tråkigt. Kanske tar de flesta med sig kaffet, eller som vi, helt enkelt hoppar över det för att hinna tillbaka till kontoret innan lunchtimmen är över? Nåja, bortsett från kondiset till kaffet så har Rejmes restaurang levererat en av stans bästa luncher i den prisklassen. Inte många kan just nu erbjuda en bättre lunch för 89 kronor. Toppen!
Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.