Det är populärt bland krogägare att beskriva sina ställen som vardagsrum, men i fallet Mocca Deli är den beskrivningen ganska bra. Mocca Deli har virvlat in i hjärtat av Örebro som en frisk fläkt.
Jag väljer pizza (här kallad Flatbread) i form av en calzone från dagens luncherbjudande. Trots ganska mycket gäster går det hyfsat snabbt innan den är klar. Pizzan är snyggt upplagd, dekorerad med ruccola och rikligt med parmesan strött ovanpå. På sidan om finns en väldigt god tomatsås i ett litet shotglas, tyvärr är jag väldigt fumlig denna dag och lyckas spilla ut det mesta på bordet. (Ursäkta Mocca Deli!)
Nåja, pizzan är välgräddad och själva degen är väldigt god. Det är väl tilltaget med fyllning men däremot är parmesanen lite menlös i smaken och tillför ingenting, mer än för ögat. En kul detalj i serveringen är att pizzan serveras på en planka och under pizzan finns ett pappersunderlägg som är rätt kul (det är utformat som en tidningssida med trivia om fish’n’chips). Det funkar dock illa tillsammans med en så här pass vätskefylld pizza. Pappret blir uppblött och går snabbt sönder och troligen får jag i mig en och annan pappersbit under måltiden. Det känns inte helt genomtänkt.
Ett glas isté med persikosmak ingår i lunchpriset och är vansinnigt gott en varm dag. Dessutom matchar det sältan i maten perfekt. Suveränt och ett lite oväntat grepp.
Efter att ha provat någon slags plocktallrik tidigare, liksom en av deras desserter, kan jag konstatera att maten här håller en utmärkt nivå. Det är tydligt att det finns både kärlek och ansträngning i köket. Vad gäller just den här måltiden finns det dock lite detaljer att slipa på. Priset ligger trots allt på 110 kronor vilket kan ses som lite väl dyrt för ”en pizza”. Även om den, som här, är väldigt god.