Örebrolunchen: Örebro ölhall

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-04-29 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

lunch på Örebro ölhall

Örebro ölhall är i likhet med Saluhallen och Mocca Deli vid Stortorget en lite högljudd lokal när den börjar fyllas med folk. Å andra sidan delar ställena också den egenskapen att de har en härlig stämning när de fylls upp.

 

Men hur är det då mitt på dagen under en lunch på Örebro ölhall? Jag testade en måndag i april.

Den här dagen fanns det ett tjugotal lunchgäster utspridda så ljudnivån var faktiskt okej för en måltid. Ölhallen serverar alltid en kött, en fisk och en vegansk(!) rätt och den här dagen föll jag för den sistnämnda – en spenat- och ricottafylld tortellini med svamp och tryffelsås.

Som en slags aptitretare finns alltid en värmande soppa. Den här dagen morotssoppa med stark och trevlig smak. Den är dock slätmixad vilket är lite trist. Brödet som erbjuds är dock perfekt till soppan.

Många skålar på salladsbordet på andra ställen har här ersatts med en jättelik skål med en enkel men fräsch blandsallad. Inte helt lyckat om man inte gillar dagens sallad men i övrigt funkar det.

Tortellinin kommer till bordet innan jag hunnit hämta allt det andra. Pastaknytena är välfyllda med lagom spänst och omgivna av en underbart svampsöt och krämig sås med fin sälta. Portionen är helt okej och med lite extra sallad och någon brödskiva till går det att bli mätt även om man kommer dit rejält hungrig.

Efteråt erbjuds kaffe och 4 sorters småkakor av enkelt snitt. Det är okej, men inte mer. Själva huvudrätten är dock med beröm godkänd och ölhallen får extra plus för soppan. En klart godkänd lunch på Örebro ölhall.

 

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.