Örebrolunchen: Diné burgers

Text och Foto: Thomas Helsing
Posted 2018-07-25 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Diné har funnits på Våghustorget i lite över ett år. Av någon anledning har de stängt på måndagar men övriga vardagar går det bra att ta del av luncherbjudandet.

 

Det handlar om valfri hamburgare och något av tillvalen mixed fries, coleslaw och tryffel eller chipotlemajonnäs för 90 kronor. Jag testar Bourbon och bacon-burgaren.

Det tar lite tid att få in min beställning, visserligen är uteserveringen halvfull men det är inte många själar inne i själva restaurangen. När jag hämtar burgaren ser den bisarrt överdimensionerad ut. Brödet alltså. Själva köttpucken och all annan fyllning ser ut att försvinna där under locket. Nåja, även om man delvis äter med ögonen är väl smaken det viktigaste och där blir intrycken lite bättre.

Bourbondressingen ger hamburgaren en sån där härlig rökighet. Baconskivan är lite överstekt för min smak medan själva köttpucken är härligt saftig, om än lite väl löst sammansatt. Pommesen är av ganska vanligt snitt men spröda och lagom saltade. Tryffelsås är något som lätt kan bli för intensivt i smaken och här balanserar den någonstans på gränsen, även om det funkar.

Ni märker va? Under hela den här måltiden velar jag mellan plus och minus och en detalj som är bra tas ned lite av en detalj som är mindre bra.

Som helhet får jag ändå konstatera att det är en helt okej burgare. Hamburgaren är god med en tydlig rökighet som förväntat, salladen är spänstig och tomaten fräsch. Det här är helt okej men känslan är att Diné kan bättre och det är inte heller särskilt mycket som krävs för det.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.