Örebro Ölcafé


Posted 2016-05-16 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Örebro Ölcafé är en trivsam och vänlig mötesplats på norr. Hit går gästerna för att tillsammans ta en god öl och/eller äta en bit vällagad mat. Ölsortimentet är mycket omfattande och förnyas kontinuerligt med nya spännande produkter.

 

Öl
I baren finns alltid ett tiotal olika, varierande, sorter på fat. Gnällbältet, ett öl från Närkes Kulturbryggeri som Ölcaféet är ensamt om, finns alltid på fat men i tappen bredvid kan det finnas ett för dagen influget fat från Lagunitas i Kalifornien. Fatölen kompletteras med ett 80-tal öl på flaska. Vi gillar sortimentet av belgiskt öl.

För att ge gästerna mer kunskap om öl anordnas ölprovningar där deltagarna får prova och presenterat sex olika sorters öl. Det sker via en lättsam introduktionsutbildning och en fördjupningsutbildning.

 

Lunch
Dagligen serveras lunch där alternativen är dagens rätt, veckans fångst eller veckans vegetariska. Utöver bröd och sallad ingår en soppa. Soppan kan vara en mustig grönsakssoppa eller en utsökt soppa på blåmusslor med en aioli som har lite sting.

Fångsten kan vara en smörstekt torskrygg med bacon, rödvinssås och potatismos och det vegetariska alternativet spenat & ricotta-fyllda tortellinis med tomatsås och rostade rotfrukter.

Dagens rätt är oftast genuin husmanskost; uppskattade rätter som schnitzel med rödvinssås och pommes frites, långkok på högrev med ugnsrostad potatis, vitlök, chili och öl, mozzarellabakat kycklingbröst med basilikapesto och pasta eller vår favoriträtt rotmos med fläsklägg.

 

Middag
Varje vecka skapar kökschefen Janne Larsson en ny spännande kvällsmeny, efter humör och säsong, bestående av två förrätter och fem huvudrätter – två kött, en fisk, och en vegetarisk – samt en dessert.

Plockplankan med charkuterier, grönsaker, utvalda ostar och dippsås är en bra start. Av de två kötträtterna är alltid en av dem en variant av caféets goda och saftiga hamburgare gjord på högrev. Även vegetariska burgare erbjuds. Vi gillar Ölcaféets skomakarplanka de luxe med grillad oxfilé, rödvinssås, knaperstekt bacon, färska primörer samt potatismos smaksatt med västerbottenost. Visst finns fish & chips – en perfekt sprödbakad torskrygg serverad med pommes frites och en frisk curryremoulad. Desserterna kan vara en chokladmousse smaksatt med kaffe & Jameson toppad med vispad grädde eller locka fram barnasinnet med en Sundae icecream på glass, grädde, chokladsås, bär och marshmallows.

 

Örebro Ölcafé
www.orebro-olcafe.se

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.