Ofta när man startar en egen verksamhet så är det inom ett område man själv arbetat tidigare. Några sådana betänkligheter hade dock inte Emmie Särnstedt och Kristoffer Gramnaes när de nu startar restaurangen och caféet Annars dör man på Järntorgsgatan 4.
Emmie Särnstedt är genusvetare och Kristoffer Gramnaes har arbetat som ingenjör på Ericsson.
– Vi ville göra något annat är att bara sitta framför datorer på kontor. Det är väl inte så att detta med att starta en restaurang har varit den stora drömmen, men att göra något annat, det har vi pratat om länge, berättar Emmie Särnstedt.
Ledorden för menyn är att den ska vara hälsosam, och inspirationen kommer från paleo- och rawfood-inriktningarna.
– Vi kommer att ha sallader och soppor, och sedan får man välja sin egen proteinkälla, som till exempel sojabönor eller kött, berättar Emmie Särnstedt
Redan nu finns planer för utveckling av verksamheten.
– Nu kommer vi först att ha öppet på vardagar 11 till 18, men framledes vill vi gärna också ha kvällsöppet, säger Kristoffer Gramnaes.
Något man också tagit fasta på är att det kan ta en väldigt lång tid att stå i en lunchkö, och när maten väl är uppäten så är lunchrasten slut.
– Här kommer man att kunna både beställa och betala sig lunch via en knapp på vår Facebooksida, och sedan kommer man bara hit och hämtar sin mat, berättar Fredrik Gramnaes.
Annars dör man öppnar 15 februari.