Han är uppväxt i korridorerna på Lorry och Strömpis. Idag driver Angel Oliver restaurang Nobel, Öster Mälarstrands krog i Västerås och numera även Kitchenette som öppnade den 28 oktober på Ågatan 3 i Örebro.
Den smått legendariska restaurangen Ågatan 3 stängde verksamheten förra året och därmed försvann även en Örebrorestaurang från White Guide. Restaurangen med adressen Ågatan 3 har alltså inte haft någon verksamhet under hela 2016, men nu har det blivit ändring på det.
– Jag köpte restaurangen via en konkursauktion i februari/mars i år, och det finns nu inte så mycket som en skruv kvar av den gamla inredningen. Vi renoverade hela restaurangen från att ha haft 30/40 sittplatser till att få 90 sittplatser, säger Angel Oliver som äger och driver Kitchenette.
Planlösningen på den nya restaurangen är öppen både in till kök och bar. Här har man eftersträvat en hemma hos-känsla och att inte bli någon restaurang med vita dukar och priser som enbart lockar gäster med stora plånböcker.
– Jag tror inte på sådana lösningar. Du ska inte vara tvungen att äta en trerätters hos oss. Till Kitchenette ska du kunna komma och ta lite plockmat eller ett glas vin. Varför inte innan ett biobesök?
Angel Oliver är uppväxt i restaurangbranschen. Som liten sprang han omkring i korridorerna på anrika Lorry vid Fredsgatan och på Strömpis där pappa arbetade. Angel har så att säga restaurangbranschen i blodet. Han har spanskt ursprung, men han vill inte att Kitchenette ska förknippas med spansk matlagning, typ tapas.
– Visst kommer det att finnas plockmat och sharing, men inte på samma sätt som tapas. Här pratar vi mer om internationell mingelmat med fokus på kött.
Huset och lokalen på Ågatan 3 har ett förflutet som handelsbod.
– Nej, det kommer inte att bli någon försäljning av lokalproducerat. Vi kommer enbart att koncentrera oss på att vara en restaurang och inget annat. Sedan är det lite kul att lokalen som sådan har en historia av att vara restaurang och handelsbod.
Största problemet idag är att hitta personal som kan arbeta inom restaurang. Främsta är det brist på kockar.
– Köksmästaren på Kitchenette kommer närmast från Ågatan 1 och Amano. Sedan tror jag inte på att anställa 19-åringar utan erfarenhet. Här handlar det om att kunna ta ansvar och inte att stå och facebooka eller sms:a på arbetstid. Jag har ingen bra erfarenhet av det och idealet vore en äldre man eller dam som går runt bland gästerna, pratar, fyller på vin och får dem att känna sig hemma.
Hur ska ni göra för att locka nya gäster att hitta till Kitchenette.
– Vi ligger visserligen på en sidogata till Drottninggatan, men vår fördel är att det finns två parkeringshus i närheten och så ska vi hitta på något för att locka till oss kunder från Drottninggatan. Exakt hur får vi prata med fastighetsägaren om.
Två restauranger i Örebro och en i Västerås. Hur hinner du med allt?
– Det är det jag inte gör. Två timmar i restid enbart till Västerås är ohållbart på alla sätt. Särskilt när man har familj. Öster Mälarstrands krog i Västerås kommer jag att sälja för att enbart kunna koncentrera mig på Kitchenette och restaurang Nobel i Örebro.