Kitchen & Table på Clarion Hotel


Posted 2013-12-02 in Mat & Dryck

Stjärnkocken Marcus Samuelssons koncept Kitchen & Table har nått Clarion Hotel i Örebro. Konceptet bygger på att föra in lite av Manhattans kosmopolitiska smaker i den skandinaviska maten. Att det också ges utrymme för lokala råvaror är tilltalande.

Kitchen & Tables intåg hos Clarion har medfört en uppfräschning av matsalen och en nytändning i köket. Matsalen har avgränsats och designats, sträcker sig nu ut i loungen på ett naturligt sätt. Vita stolar kombineras med enkelt dukade bruna bord. New York-inspirerad musik ljuder ur högtalarna.

Drinklistan lockar många av de gäster som är på plats för ett kortare affärsmöte. Påfallande många av hotellgästerna har under vardagarna funnit sig tillrätta i det nya konceptet. De kompletteras av småhungriga örebroare som slinker in för en öl eller ett glas vin tillsammans med en Caesarsallad eller en hamburgare. Örebroare som helt tar över stället under helgerna.

Till en kall öl beställer vi in goda karamelliserade nötter med torkade tranbär. De följs av ljummet majsbröd, smör och en god chutney på tomat och russin. Smakfullt. Menyn erbjuder tre snacks, fyra aptitretare, sju huvudrätter och tre desserter. Vi fastnar för att dela på en Dumpling Town vilket är fyra stekta fläskgyozas med sesam, sticklök och ingefära i två pikanta soyasåser, gott och rikligt.

Ett bra och prisvärt val är Jerk Chicken Caesar, Caesersalladen med grillad majskyckling, mango, tomat, koriander, lime, chili och ett stekt ägg. Redan mångas favorit. En annan favorit är de två mindre, mycket välsmakande, hamburgarna täckta av cheddarost och bacon följda av tunna SoHo krispiga fries. För den hungrige finns Slaktarns Steak Frites, ett mört smakrikt kött serverat med lök, frites och en bearnaisesås. Finsmakaren kan välja Gösfilé tillagad enligt Tribecastyle. Denna Närkeprodukt ges smak av miso, musslor, rökt sidfläsk, svamp och tomat. Orientalisk känsla.

De tre desserterna med mango, choklad och en cheesecake är överraskande mycket ordinära, mer Örebro än New York.

Vinerna finns i ett mindre men klokt utbud, vilka fördömligt erhålls i tre prisklasser, Basic, Some extra och Let ́s go crazy i ett spann mellan 290 och 420 kronor.

De unga servitriserna är väl upplärda och beskriver kunnigt och gärna maten och vinerna.

Kitchen & Table på Clarion Hotell kompletterar genom sina smakfyllda New York-inspirerade rätter positivt Örebros restaurangutbud. Här kommer de som vill träffas över en drink och/eller är lite småhungriga att samlas och trivas.

 

Marcus Samuelsson

Konceptet Kitchen & Table är stjärnkocken Marcus Samuelssons och är på väg att införas på alla Clarion Hotel i norden. Idag har det nått ett tiotal av de planerade 20 hotellen. Marcus, uppväxt i Göteborg, slog igenom i New York med svenskinspirerade restaurangen Aquavit. Marcus, numera 43 år, har hunnit med att vara gästkock hos Barack Obama och att ge ut ett flertal kokböcker. Boende i New York driver Marcus innekrogen Red Rooster i Harlem.

 

Kitchen & Table

www.kitchenandtable.se

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.