Katrinelund har byggt ut inför sommaren


Posted 2016-05-27 in Mat & Dryck

Ida Lüpke är administrativ chef (och serviceproffs) ute på Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog och arbetar alltså mitt i en av Örebroregionens finaste miljöer. I år bygger de ut Sjökrogens bar- och loungedel och det räckte för oss. Vi slog en signal, och fick en pratstund som bland annat kom att handla om målsättningen framöver.

 

Grattis i efterskott till att ha blivit utsedda till Årets matentreprenörer. Hur firade ni?
– Vi kom fram till att vi ville göra någonting för alla som hjälpt oss att få utmärkelsen, så vi tog med alla som jobbat heltid och åkte till Skåne. Där åt vi på kocken Daniel Berlins krog Daniel Berlin, en jätteliten krog – 20 platser på en liten gård i en skånsk by. Det var en helt fantastisk upplevelse. Väldigt familjärt och jättehög nivå på maten.

 

Låter som Katrinelund, ungefär.
– Ja, haha. De gör det ju i liten skala, 20 platser, men det var superinspirerande. För mig är det alltid intressant att se hur andra jobbar med gästbemötandet, hur man får folk att känna sig välkomna och så.

 

Vad är nytt inför sommarsäsongen?
– Nytt för i år är att vi har byggt en bar- och loungedel, så nu finns det en yta för de som vill njuta av något gott att dricka, oavsett om det är före eller efter middagen, eller i sig självt. Vi har inte haft den möjligheten innan. De flesta fredagar kommer vi att ha underhållning, till exempel kommer Göran ”Gördis” Henriksson att spela skivor.

 

Vilka kommer till er en fredagskväll för att ta en drink?
– Dels har vi 40 bostadsrätter omkring oss och de vill ju landa någonstans på fredagen. Sen har vi de som har bokat någon form av övernattningspaket och alla middagsgäster. Men vår förhoppning är så klart att fler än de i närområdet ska besöka oss.

 

Ni byggde till en hotelldel förra året, hur har det gått för den?
– Vi är ett gästgiveri och då har man ju en övernattningsdel. Vi kallar det Gästgiveriet, men det håller hotellstandard med allt vad det innebär. Det har varit väldigt lyckat, det visade sig att det fanns en stor efterfrågan och det har varit högre beläggning än vad vi vågade hoppas på. Under hösten byggs nästa del, då får vi ett gym, en relaxavdelning med pool, och nio nya hotellrum. Totalt kommer vi sen att ha 28 hotellrum.

 

Vad har ni för målsättning framöver?
– Vårt mål är att vara Sveriges bästa gästgiveri och sjökrog. Vi vill också bli internationellt erkända och vara ett turistmål för både den europeiska och asiatiska marknaden. Just nu funderar vi på hur vi kan nå ut dit och vad som behövs. Sen jobbar vi fortfarande med verksamheten och organisationen. Vi har en väldigt bra och stark grupp med mycket nya idéer och energi och nytt tänk, det känns väldigt roligt. En annan del är att vi vill vara en bra arbetsgivare. Vi vill jobba för att den här branschen ska bli mer attraktiv och att det dåliga bild som en del har av branschen ska försvinna. Vi ska jobba för att skapa en jämnare arbetsbelastning under året så att vi kan behålla guldkornen som jobbar på sommaren, ge dem möjlighet att stanna, utbildas, och utvecklas. Vi är ju inte så mycket utan våra medarbetare.

 

Ni arbetar helst med lokalproducerade råvaror, vad kan du säga om det?
– Det känns väldigt viktigt att jobba för en hållbar värld och om vi kan jobba med att gynna fiskarna och bönderna i närområdet så är det klart att vi vill göra det. Det kan säkert upplevas som att vi är lite bökiga ibland, som inte kan skicka ut menyer långt i förväg, men det är för att vår köksmästare Anders Johnsson jobbar med de lokala råvaror som är bäst just nu. Då måste man vara flexibel.

 

Vad har ni för andra grejer inplanerade framöver?
– Dels har vi en kräftskiva på Gästgiveriet 17 september där både stora och små sällskap är välkomna. Sen kommer vi även att ha en middag med Jimmy som vann årets kock, 14-15 oktober. Förutom Sjökrogen så har även Gästgiveriet öppet hela sommaren om man vill testa den menyn.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.