Fettuccine med rödbetor, crème fraiche och persilja

Recept: Jimmie Lannér Foto: Gitsy Lannér
Posted 2018-03-01 in Mat & Dryck

Visst vill man ha den där snabba, smidiga fixen i vardagen ibland utan att behöva köpa hem färdigmat eller slänga in något fryst i micron?

 

Den här rätten är perfekt att ha i bakfickan för sådana dagar då den är både snabblagad, billig och vegetarisk. Vill du lyxa till den lite rekommenderar vi att du avnjuter den med vitlöksbröd och ett gott glas vin.

 

Fettuccine med rödbetor – 4 portioner



Ingredienser

½ paket Fettuccine från Barilla
6 st små råa rödbetor skurna i stavar (Julienne)
2 st pressade vitlöksklyftor
½ tsk cayennepeppar
2 msk färskpressad citronjuice
225 g crème fraiche
4 msk hackad persilja + till garnering
smör till stekning

 

Gör så här:

Stek vitlöken gyllene på låg värme, lägg i rödbetorna och cayennepepparn, låt puttra under omrörning på låg värme i 10–12 min. Häll i citronjuicen.

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet och lägg över i en skål. Rör ner crème fraichen och persiljan, blanda in rödbetsfräset, smaka av med salt & peppar.

Garnera med persilja och servera med ett vitlöksbröd.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.