Den rosa gin-revolutionen har fångat konsumenterna som inte drack gin tidigare, ointresserade av hantverksgin och små destillerier. Framförallt har trenden bullrat fram i Storbritannien där mängdförsäljning i matbutikerna gjort att rosa gin gått om ”riktig” gin i försäljningssiffror. Här hemma får vi nöja oss med Kopparberg strawberry & lime.
Svenska Kopparberg har hakat på trenden och gjorde nu som en följd av sin rosa gin-lansering i England ett av sina bästa kvartal någonsin resultatmässigt. Deras ”gin” är smaksatt av jordgubbar och lime men tyvärr har vi den inte här i Sverige. Vad vi istället har är deras alkoholfria cider med just söta jordgubbar och syrlig limesmak.
Så ifall man vill ha något med alkohol kan man istället svänga ihop en ’mocktail’ med Kopparbergs jordgubb- och limecider som bas.
Ingredienser
1/2 Lime
1/2 dl Sockerlag
1/2 dl Pressad lime
1/4 dl Koncentrerad jordgubbssaft
50 cl Kopparberg strawberry & lime alkoholfri
5 st jordgubbar
Basilika-kruka
Is
Krasse
Gör så här: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt limeskal och låt sedan lagen kallna. Mortla jordgubbar och basilika i en skål. Addera resterande ingredienser; Kopparberg cider jordgubb & lime alkoholfri, limesaft, sockerlag och jordgubbssaft.
Sila i ett cocktailglas över krossad is och toppa med ätbar krasse. Klart!
Fler dryckestips hittar du här.