Den 30 oktober kommer kocken Christer Svantesson till Scandic Grand i Örebro tillsammans med sommelier Johan Edström. Kvällen blir speciell på det sättet att gästerna kommer att kunna följa allt arbete i köket via bildskärmar i matsalen.
Christer Svantesson var den förste svenske kocken som deltog i matlagnings-VM, Bocuse d’Or i Lyon, och är den ende som har representerat Sverige två gånger. Han är inte bara kock utan även kokboksförfattare och tv-kock, känd från Kockarnas kamp på TV4.
Konceptet som Christer och sommelier Johan Edström kommer att visa på Scandic Grand 30 oktober kallar de för Matglädjeresan. Det bygger på att sprida kunskap om hur man lagar mat med bra råvaror och goda tillbehör, som vin.
Kvällen kommer alltså att vara något utöver det vanliga. Som gäst kommer man att kunna följa arbetet i köket via bildskärmar i matsalen, från tillagning fram till det att maten står på bordet redo att avnjutas. Christer kommer att kommentera arbetet via sitt headset.
Så här ser kvällens meny ut:
Champagne och tilltugg
Nicolas Feuillatte Brut Reserve
Halstrad anklever med balsamicosås och fikonreduktion samt en liten sallad med valnötter
Madeira Gaoncales Sercial five years old
Smörsrekt rödtunga med pilgrimsmussla, hummer, grön sparris och små gröna ärtor samt hummer beurre blanc
Sancerre Les Baronnes
Oxfile fylld med Karljohansvamp och spenat. Serveras med småskurna höstgrönsaker och pommes fondant sam en portvinssås.
Amarone Masi Costasera
Karamelliserad pannacotta med confiterade höstbär
Muscat de Beaumes de Venise