Örebro har fått ytterligare en indisk restaurang, Chandani. Bakom Chandani står trevliga Sunny Pradhan som också driver restaurangen Karishma. Läget i början av Kungsgatan är stans bästa.
Matsalen är i två etage och sommartid finns en större uteservering ut mot Kungsgatan. Många gäster hämtar hem sina favoriträtter. För den som vill prova på det indiska köket rekommenderas Chandanis meny för två. Chicken Chatt med pakouda, grillad kycklingfilé med smak av kryddor samt pakouda är förrätten. Den följs av Chandani ki Chand, grillade lammkotletter, kycklingfilé på spett, tonfisk samt en lammgryta med ris och ett gott naanbröd. Desserten är en mango- och chokladmousse.
Menyn är omfattande med hela 24 olika fisk-, kyckling- och lammrätter. Fler vegetariska alternativ saknar vi då det endast erbjuds tre olika grytor. Vi och många andra delar gärna på ett par mustiga vegetariska rätter som förrätt.
Genomgående är rätterna vällagade och rikligt tilltagna men saknar alla den sista smakfinishen. Exempelvis har Mix Sizlar Candanin en god tandoorigrillad kyckling, medan fläsk- och lammfilen är helt smaklösa och den torra laxbiten känns helt felplacerad. En mer vågad kryddning skulle direkt lyfta Chandani ett par nivåer.
Chandani, bra beläget, är ett positivt indiskt nytillskott till Örebros restaurangutbud. Här får gästerna chansen att pröva på det spännande och kryddrika indiska köket.
Chandani
Kungsgatan 4, Örebro
www.chandani.se