Bra luncher


Posted 2016-09-14 in Leva & Bo, Mat & Dryck

Dagens lunch erbjuds på ett hundratal restauranger i Örebro. Här följer våra fyra lunchfavoriter.

 

Ingeborgs
Ingeborgs är omtyckt för sina luncher och är dagligen välfyllt av gäster. Specialiteten är rawfood vilket innebär att råvarorna, för att smak och näring ska bevaras på bästa sätt, inte upphettas över 42 grader.

Lunchmenyn erbjuder via en griffeltavla sju olika rätter. Salladerna är uppskattade – den varma rödbetssalladen med chévre och Serranoskinka är mångas favorit. Bra är även Caesarsalladen med kyckling och bacon samt räksalladen. Fisken kan vara havets Wallenbergare med potatispuré, pickad rödlök, ärtor och skirat smör. Köttet, perfekt långkokt, i form av fläskkarré eller högrev är så mört att det upplevs smälta i munnen. Ingeborgs ger en utsökt lunchupplevelse med god mat och bra service i en inbjudande och väldesignad interiör signerad Anna Selander.

 

Naturens Hus
Café Naturens Hus ligger i den vackra vattenparken vid Svartåns mynning till Hjälmaren. Till lunch erbjuds fyra olika rätter, vilka är desamma under en vecka. En sopp-, en kött- en fisk och en vegetarisk-/salladsrätt.

Sopporna är en bra start, vi gillade till exempel en krämig potatis- och purjolökssoppa. Huvudrätterna är välsmakande och rikligt tilltagna och kan exempelvis vara en torskrygg med rödbetor och brynt smör, en väldoftande, mustig, boeuf bourguignon med potatismos eller det vegetariska alternativet rödbetor med fetaost, potatis samt kapris och brynt smör. Naturens Hus är ett positivt och tilltalande alternativ för lunchgäster som vill äta en bra lunch i en naturskön vattenmiljö där sjöstaden Örebro exponeras.

 

Sommarro Värdshus
Sommarro Värdshus ligger i Örebros södra område Adolfsberg. Lunchen inkluderar bröd, dryck, förrättsbuffé, två varmrätter, efterrätt och kaffe. Förrättsbuffén består av ett fräscht salladsbord, dagens soppa, och god, egen inlagd, sill med tillbehör.

Vi uppskattar att varmrätterna är så vällagade. Raggmunken serveras frasig och med det rätta knaperstekta fläsket. Härligt saffransdoftande är fiskgrytan, serverad toppad med räkor och kräftstjärtar tillsammans med en aioli som har det rätta stinget. Vi gillar Sommarros utmärkta Wallenbergare på kalv. Sommarro är ett anrikt värdshus i en vacker parkmiljö med uppmärksam personal som erbjuder en lunchbuffé med mycket god och vällagad husmanskost.

 

Örebro Ölcafé
Örebro Ölkafé är en trivsam och vänlig mötesplats i norrcity. Dagligen serveras lunch där alternativen är dagens rätt, veckans fångst eller veckans vegetariska. Utöver bröd och sallad ingår en soppa, som till exempel kan vara en rödbetssoppa eller en utsökt soppa på blåmusslor. Fångsten en smörstekt torskrygg med bacon, rödvinssås & potatismos och det vegetariska spenat- och ricottafyllda tortellinis med tomatsås & rostade rotfrukter.

Dagens rätt är oftast genuin husmanskost med uppskattade rätter som skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis, långkok på högrev med ugnsrostad potatis, vitlök, chili och öl, mozzarellabakat kycklingbröst med basilikapesto och pasta eller vår favoriträtt rotmos med fläsklägg. Örebro Ölcafé är en trivsam mötesplats där det serveras genuin och rejäl husmanskost till lunch.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.