I samband med Promotionmorgonen på Club 700 utdelades priset för årets matentreprenör. För år 2015 föll valet på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog.
Promotionmorgonen i regi av Handelskammaren Mälardalen brukar vara ett mycket välbesökt event i slutet av varje månad. Så även denna januari år 2016. En lättare frukost med mackor, pålägg och kaffe finns att tillgå och på scenen presenterades nyheter och aktualiteter från vår del av världen.
Denna morgon fanns både Roger Hjälm, Ida Lüpke och Andreas Johnson från Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog på plats tillsammans med representanter från Saxhytte Gårds varumärke Saxhyttegubben beläget i Grythyttan. Gården står bland annat bakom dryckerna Blåbär 100% och Lingon 100%. På plats var även Källspångs Gård i Åsbro som producerar ekologiskt odlade grönsaker. Dessa tre matentreprenörer var också de tre finalisterna till priset Årets matentreprenör 2015.
Valet föll på Hjälmargösen som är något av basen Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog står på. En jublande glad trio tog emot priset och Roger Hjälm påminde oss också om de Hjälmarfiskare som försvann i sjöns vågor förra året och som var de som levererade gös till restaurangen.
Det här är första gången som utmärkelsen som Årets matentreprenör delas ut och i juryn fanns bland annat Ernst Kirchsteiger, landshövding Maria Larsson, Örebro universitet, Handelskammaren Mälardalen och Länsförsäkringar Bergslagen.
20 000 kronor och en vas designad av Ernst Kirchsteiger fick vinnarna Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog.
[nggallery id=51]