Örebro universitet ligger lite öde innan terminsstart. Två dörrar leder in till det som kallas Entréhuset, en trappa upp finns den avdelning som kallas Externa relationer. Det är här vi hittar Charlotta Nordenberg.
Hon öppnar dörren med ett storleende.
– Hej och välkommen!
I år är det 29 år sedan vi sågs första gången. Då var hon nyinflyttad till Örebro och skulle börja på socionomlinjen. Skånskan och de skorrande r:en har aldrig bytts mot några närkingska i:n. Född och uppväxt i Bjärred i Skåne. Mor, far, två systrar och så hästar. Hästintresset tog henne till OS i Los Angeles 1984 som hästskötare åt Inferno som reds av Ulla Håkansson. Det blev ett lagbrons i dressyr.
– Någon egen guldmedalj fick jag inte, men en fin plakett. Vi som jobbade med hästarna tillbringade i princip de två veckorna i USA i boxen för hästarna.
I början av 90-talet engagerade hon sig i en lokal grupp i Svenska Amnesty. Hon avancerade snabbt till distriktsombud. Men det slutade inte där, 1996 valdes hon till styrelseordförande i Svenska Amnesty och satt i två år. Hon ersattes av Jesús Alcalá.
Har du något speciellt förhållningssätt till de erbjudanden som dyker upp?
– Jag säger inte per automatik ja, det skulle inte gå. Tiden finns helt enkelt inte. Jag tänker noga igenom ett erbjudande innan jag ger någon form av svar.
2012 valdes hon till ordförande i KIF Örebro DFF efter det att föregående ordförande flyttat utomlands.
– Min egen erfarenhet av sporten är väldigt begränsad. Jag stod i mål i skollaget i Bjärred. Det är allt. Tror vi kallade oss Kattungarna.
Säsongen 2014 kvalificerade sig KIF Örebro DFF till Champions League efter att ha kommit tvåa i Damallsvenskan. Spel i Champions League säsongen 2015/2016. I första omgången lottades de mot grekiska PAOK.
– Bara 0,8 procent av Champions Leagues totala budget går till damfotbollen, vi har 20 000 euro i bidrag per match och det ska täcka alla kostnader. Flygresor och hotellrum kostar lika mycket för oss som för ett herrlag.
Det blev vinst borta med 3-0 och vinst hemma med 5-0 mot PAOK. I omgång två lottades man mot Paris SG feminine. Den första matchen slutade 1-1 på Behrn Arena.
– Jag satt bredvid ordföranden i Paris SG under matchen och han frågade mig om vi verkligen låg på ”bara” femte plats i Damallsvenskan. Det kändes som ett kvitto på att vi verkligen hade i Champions League att göra. Vår svenska liga är en av världens bästa.
Returmötet skulle ske i Paris i november. Precis innan dödades 130 personer och 350 skadades i samband med attentatet mot konsertlokalen Bataclan.
– Vi hade anlänt bara några dagar innan och befann oss i Paris med laget. Det är något av det otäckaste jag varit med om. UEFA vägrade flytta matchen. Jag ville att vi skulle spela i någon annan fransk stad. Men det gick inte. Det var 200 personer på läktarna som såg matchen och stämningen har jag inte upplevt på någon annan match. De franska spelarna var i chock.
Matchen slutade 0-0 och Paris SG gick vidare på grund av målet från Behrn Arena.
Förutom att vara ordförande i en fotbollsförening med ansvar för både ungdomsverksamhet och elitlag arbetar Charlotta på Örebro universitet som innovationsrådgivare i nära samarbete med bland annat Inkubera.
– Jag har erfarenhet av att knyta internationella kontakter och det är där min styrka finns. Att nätverka och bygga relationer helt enkelt.
Den forskning som görs på Örebro universitet ska komma näringslivet till nytta.
– Vi kanske inte kommer att hitta ett nytt Google, men det finns några mycket intressanta saker på gång från universitetet.
Vad finns kvar att göra på din bucket list? Finns det något önskeprojekt?
– Jag kommer att dö fattig på bankkontot, men rik på erfarenheter. Visst finns det saker kvar som jag vill göra. Önskeprojekt? Ja, jag skulle vilja åka i väg till någon oroshärd och starta från noll och känna att jag gör skillnad.