Örebro Hockey: Senaste nytt inför den nya säsongen


Posted 2 veckor sedan in Uncategorized

Med SHL-premiären avklarad har vi kollat in vårt favoritlag inför säsongen. Fansen är taggade till tårna på den nya säsongen, något som kunde ses på biljettförsäljningen till premiären, det var nämligen fullsatt i Behrns Arena! 

Under sommaren som passerat har några nyförvärv skrivit på kontrakt medan andra spelare har fått lämna truppen.

Ny VD med SM-guld i bagaget

Örebro Hockey har under försäsongen gjort flera viktiga ändringar i både laguppställningen och styrelsen. Man letade länge efter en ny VD och lyckades till slut signera kontrakt med Andreas Westlund, just innan säsongen skulle dra igång, han väntas tillträda sin nya roll i november.

Westlund kommer senast från Humana där han verkat i flera nyckelroller. Tidigare har han bland annat vunnit SM-guld som spelare med Brynäs, något vi hoppas att han ska kunna återupprepa på nytt som VD.

Andreas själv är stolt över möjligheten han fått och sade i en intervju med Örebro Hockey att han är väldigt glad att få leda ett av Örebros starkaste varumärken. Han har över 200 matcher som spelare i Örebros färger och får nu alltså chansen att leverera bakom kulisserna också.

Flera nyförvärv med landslagsmeriter

Inför säsongen 24/25 har Örebro Hockey skrivit kontrakt med fem nya spelare, tre av dessa har spelat i sina respektive landslag. 

Det största nyförvärvet är den finska stjärnan Patrik Puistola som hämtats in från Jukurit i den finska ligan. Han spelade hela 19 matcher för det finska landslaget förra säsongen och var en viktig pjäs i Jukurit med 45 poäng på 54 matcher. 

Petro Seppala är den andra spelaren med landslagsmeriter från det finska landslaget. Han spelade den senaste säsongen i AHL men flyttar nu tillbaka till Europa och Örebro. 

Norsken Noah Steen är den tredje spelaren med landslagsmeriter, från Norges landslag. Han tar med denna flytt steget upp från Mora och Hockeyallsvenskan.

Även Patrik Karlkvist och kanadicken David Quenneville har skrivit kontrakt med Örebro Hockey. Både Karlkvist och Quenneville kommer från konkurrenten Oskarshamn och väntas ta viktiga platser i truppen.

Sex spelare lämnar truppen

För att göra plats för nyförvärven har Örebro fått släppa sex spelare till nya äventyr. Bland annat Samuel Johansson, Rasmus Rissanen, Mathias Bromé och Philip Holm.

Om vi jämför namnen tycker vi ändå att Örebro gjort bra ändringar i truppen. Med kvalité som kommer in kan man hoppas att nya VD:n Andreas Westlund får en bra start på säsongen.

Ny säsong med höga ambitioner

Förra säsongen lyckades Örebro med nöd och näppe ta sig till slutspelet där man tyvärr åkte ut mot Luleå i första omgången. I år hoppas klubben att de lyckas ta sig några steg längre, med spännande nyförvärv och en ny VD är allt möjligt.

Vi tror på en något bättre säsong än förra året även om vi inte förväntar oss några underverk. Om man jämför odds på SHL ser vi att ett Örebro i kvartsfinal ger 2,82 gånger insatsen. Det är ett rimligt odds efter förra säsongen och något vi tror att de lyckas med.

Med över 3000 sålda säsongsbiljetter tror vi att fansen lyckas lyfta Örebro Hockey ännu ett snäpp. Premiären var fullsatt och med det stödet är allt möjligt hemma i Behrns Arena som förra säsongen hade en beläggning på hela 98 %.

Örebro har spelat stabilt på försäsongen med jämna resultat mot andra SHL-lag. I den sista matchen inför SHL-premiären mötte man Linköping i en match som slutade 2-1 till Örebro. Nyförvärven har redan börjat producera och flera av de offensiva spelarna har gjort mål under försäsongsmatcherna, något som bådar gott inför säsongen.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.