Jon Bacanu Forsstén är ansvarig barchef på Chilango i Örebro saluhall men är även projektledare och samordnare för det som kommer att hända under Wine week på Örebro saluhall. Det blir en blandning av totalt åtta vinimportörer som kommer att befinna sig på olika platser i lokalen.
Hur är läget?
– Det är bara fint. Jag laddar inför en härlig vecka på jobbet.
Vad händer under Wine week på Örebro saluhall?
– Under Wine week så har vi bjudit in lokala aktörer inom vin som ställer ut och även erbjuder smakprov på sina viner. Det är tre lokala vinimportörer och resten är från övriga landet (åtta importörer totalt).
Vad ser du mest fram emot?
– Vi ser fram emot en fullsatt saluhall i vinets tecken.
Kommer Chilango att erbjuda några vindrinkar?
– Nej, det kommer vi inte att ha. Jag fokuserar på mitt ursprungstema i baren. Det vill säga sydamerikanska drinkar.
Vilket är ditt favoritvin?
– Jag är väldigt förtjust i italienska viner från Piemonte i nordvästra Italien. Eller Champagne – det funkar i alla lägen.