Recept: Jambalaya

Text: Thomas Helsing Recept: Maria Dahlquist Foto: Ola Cedell
Posted 2019-10-25 in Mat & Dryck

jambalaya

Minns du cajunfestivalen i Brunnsparken förra året? Vi blev påminda om dofterna och smakerna och letade fram ett busenkelt recept på Jambalaya som omedelbart för oss till New Orleans i tanken.

 

Och precis som många andra uppskattar vi så här års recept där allt samlas i samma gryta. Lättlagat, lättserverat och supergott!

 

Ingredienser

2 chorizo
1 kg kycklingfiléer
2–3 msk cajunkrydda
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 jalapeño
1 selleristjälk
Smör
400 g krossade tomater
3 dl kycklingbuljong
1 tsk chiliflakes
1 tsk worcestershiresås
Salt & svartpeppar
200 g räkor med skal
200 g kokta blåmusslor
1 hummer
8 dl kokt basmatiris
1 dl hackade örter





Gör så här:

Skiva och stek korvarna & cajunkryddad kyckling och lägg åt sidan.

Hacka och stek lök, vitlök, jalapeño & strimlad selleri i smör i grytan. Häll på krossade tomater och buljong koka upp och sjud cirka 5–10 min.

Krydda med chiliflakes & worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.

Fräs på räkorna, musslorna och hummern i smör i en het stekpanna.

Lägg riset i botten på en stor gryta och häll på tomatsåsen. Lägg på kycklingen, korven och skaldjuren.

Garnera med hackade örter.

Nu har du en fantastisk jambalaya. Smaklig måltid!

 

Här hittar du fler enkla men goda recept.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.