Örebrolunchen: Ragnars restaurang

Text och foto: Thomas Helsing
Posted 2019-04-17 in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Ragnars lunch

Efter att ha rekat lunchmenyn på webbsidan siktar jag in mig på menyvalet ”klassisk pytt i panna” när jag styr kosan till Ragnars restaurang på Saluhallen.

 

Väl där är pytten istället ersatt med stekt fläsk så jag får snabbt ställa om mig på ugnsbakad torsk med rostad klyftpotatis, krämig örtfylld tomatsås och parmesancréme istället. Det låter som ett alldeles utmärkt alternativ.

Jag beställer varmrätten och kollar in salladsutbudet. Det ser både roligt och inbjudande ut med 3-4 blandsallader/röror samt 7-8 skålar med ingredienser som oliver, majs och lite annat.

Varmrätten kommer på några få minuter. Torsken ser väldigt fin och fyllig ut men är tyvärr väldigt vattning och nästan helt utan smak. Brytbönorna är spänstiga och tomatsalsan har en riktigt fin sammansättning. Parmesancrémen är tyvärr en liten besvikelse, konsistensen är härligt fluffig men återigen faller det på klen smak.

Som ni märker är det blandade intryck rent smakmässigt. Något smakar bra, ett par saker lite klent och någon del inte alls. Och de smaker som faktiskt finns där i rätten är inte riktigt i balans.

Efter maten hämtar jag ett alldeles godkänt kaffe men det söta tilltugget är en vanlig enkel småkaka som inte direkt får mungiporna att vandra uppåt.

Ragnars restaurang har den här dagen serverat en okej måltid men ingenting man blir särskilt glad över. 99 kronor är ett bra lunchpris idag när allt fler alternativ hamnar över hundringen men jag kan inte komma ifrån att det finns bättre alternativ där ute just nu för samma pris, baserat på den här serveringen.

 

Här hittar du Ragnars restaurang.

Klicka här för att hitta fler lunchrecensioner.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.