Nu handlar det inte om fatlagrade viner i klassisk bemärkning utan snarare vinare på fat som kan serveras på tapp i barer och restauranger. Detta med hjälp av Keykeg.
Med Keykeg och flera kvalitetsviner vill Ida Sundqvist på Dryckesbutiken komma från det dåliga ryktet om vin på tapp.
Just nu finns Keykeg bland annat på Zamenhof, Imo-Bo och Bar Centro i Göteborg, Far i Hatten, Riket, Söderberg & Sara och Bishops Savoy i Malmö, Grand i Lund, Landbron i Karlskrona och Stelor på Gotland. I Stockholm har bland annat Växthuset, 19 glas och Paradiso som hakat på trenden.
Ofrånkomligt är att denna disponibla Keykeg också är en stark konkurrent, rent miljömässigt, till flaskor på festivaler och stora evenemang.
– Det bubblar ute i landet, och målet är att vi ska se det här på många fler ställen, festivaler och andra festligheter där det går åt stora mängder, säger Ida Sundqvist och fortsätter:
– Man kan också privatimportera ett fat, perfekt att ha hemma, hållbarheten gör det till den perfekta hushållsattiraljen.