Vi fortsätter på temat från tidigare recept med att låta er koncentrera er på vad som ska ligga på grillen och istället komma med de där oumbärliga sidotipsen. Ni vet, de där små, snabba, smidiga tillbehören som lyfter grillningen en extra nivå. Som här, där vi kombinerar halloumi med avokado.
Halloumi fries
150 g halloumi
valfri neutral olja
Avokadodipp
1 st avokado
0,5 dl crème fraiche
1 st vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek eller tabasco
1 msk koriander, finhackad
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här: Skär halloumin på längden till stavar. Torka av med hushållspapper (annars kommer det skvätta ordentligt när du lägger dem i oljan).
Hetta upp oljan till ungefär 180 grader i din fritös eller stekpanna med höga kanter. Temperaturen är bra om det fräser när du lägger i halloumin. Om du friterar i stekpanna räcker det med att du häller i olja så det täcker ungefär halva höjden av halloumistavarna när du lägger i dem i pannan. Vänd dem gärna med en tång i metall när de börjar få fin färg.
De är klara när de är gyllenbruna och krispiga runt om. Kärna ur avokadon och mosa den tillsammans med crème fraiche och övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera på en gång tillsammans med dippen.