Recept: Het ostdip med sötpotatispommes

Text: Thomas Helsing Recept & Foto: Jill Wallentin
Posted 2018-06-01 in Mat & Dryck

Okej, så värmen verkar ha letat sig hit på allvar och du är sugen på att dra fram grillen och ringa in kompisgänget. Men oavsett vad ni grillar behöver ni några smarriga och smidiga tillbehör som sätter guldkant på kvällen. Det här är ett sådant. Släng ihop det och imponera på hela grillfesten.

 

4 portioner
Ugn 180°C

Sötpotatispommes
3 st mellanstora sötpotatisar
0,5 dl rapsolja
1½ tsk chipotle chili
0,75 tsk salt

Gör så här:
Skär sötpotatisen till tunna stavar. Tunna och lite kortare blir krispigare. Torka av dem med hushållspapper och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Häll över olja och kryddor. Blanda ordentligt.

In i ugnen 20 minuter. Vänd på dem och fortsätt i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg och blivit krispiga.

 

Het ostdip
1 dl crème fraiche
150 g riven ost
2 msk inlagda jalapeños
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprikapulver

Gör så här:
Lägg i crème fraiche och ost i en kastrull. Värm på medelhög värme tills osten smält. Blanda under tiden. Tillsätt jalapeños och kryddor. Mixa slät med stavmixer.

Häll upp i skål/burk och servera tillsammans med sötpotatispommes, grönsaksstavar eller nachochips.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.