Sex stycken priser delades ut på årets branschfest arrangerad av City Örebro. Vi ringde runt till några av pristagarna för att höra deras reaktioner och tankar på priserna.
Årets profil – Davide Lindqvist
Motivering: ”Med stort engagemang för matkultur och med ett sinnrikt entreprenörskap har han lyckats svara på besöksnäringens behov av nya upplevelser. Han är därmed en förebild för oss alla! Med kundens behov i fokus och med god kännedom om den lokala matmarknaden, skapar han ständigt nya idéer och projekt som lockar nya besökare. En färgstark och spännande individ som förtjänar att uppmärksammas!”
Hur kändes det att få priset?
– Jag blev chockad och smickrad. Det kom lite oväntat. Jag hade inte ens tänkt tanken på att jag kunde vinna ett sådant här pris.
Varför tror du att du fick priset i år?
– Svårt att säga men det beror väl på matmarknaden och mitt engagemang. Att jag gör saker med mat lite överallt i Närke. Jag brukar säga att ”dålig reklam är bra reklam” och mina ord om stekgraden tidigare gjorde att jag hamnade i ljuset, men alla kan begå misstag. Jag tror att det gjorde att fler fick upp ögonen för mig och sedan sett att jag gjort andra – bra – saker.
Vad kan ett sådant här pris betyda för fortsättningen?
– Jag brukar säga att sådana här priser alltid öppnar dörrar. Att bli igenkänd är alltid bra, speciellt för verksamheten här i city där alla kanske inte vet vem man är. Jag har försökt under de här nio åren med Lilla Örebro att inte fronta verksamheten, att hålla en låg profil. Nu kanske fler känner igen en och då blir det lättare knyta nya kontakter.
Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att 2018 inte blir värre jämfört med hur året börjat. Det har varit rörigt på alla plan så nu hoppas jag att 2018 blir bättre och att jag får ett fantastiskt barn i augusti. Jag hoppas vändningen kom med det här priset.
Årets butik – Debut, Jakob Barsoum
Hur kändes det att få det här priset?
– Det är alltid trevligt att bli uppskattad för det man gör.
Varför tror du att du fick priset i år?
– Jag hoppas att det är för att vi bemöter kunderna på ett sätt. Att vi ger dem bra och ärlig service.
Vad kan ett sådant här pris betyda för fortsättningen?
– Jag hoppas att fler ser att vi fått det här priset och hittar in i butiken.
Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Vår och värme. Det har varit väldigt lugnt i cityhandeln nu ett tag så jag hoppas att våren kommer så att folk får lite känslor och kommer ut mer.
Årets Restaurang/café – Fisk i hallen, Pether Johansson
Hur kändes det att få det här priset?
– Det känns bra såklart. Det är trots allt folk som röstat och engagerat sig i staden och det ger framtidstro.
Varför tror du att du fick priset i år?
– Det syns nog att vi vet vad vi pratar om. Att det framgår att vi älskar det vi sysslar med.
Vad kan ett sådant här pris betyda för fortsättningen?
– Personligen blir det lättare att gå till jobbet. Ekonomiskt vet man inte men vi slog lunchrekord dagen efter och på lördagen slog vi rekord i antalet sittningar.
Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Påsksill.
Årets fastighetsägare – Örebrobostäder AB, Mikael Gustavsson
Hur kändes det att få det här priset?
– Det känns väldigt bra. Det är positivt att bli uppskattad.
Varför tror du att du fick priset i år?
– För att vi har den breda tanken. Vi är inte bara ett fastighetsbolag, vi har även många sociala insatser och projekt. När vi gör något frågar vi inte bara om det är hållbart ekonomiskt, vi frågar också om det fungerar för individen.
Vad kan ett sådant här pris betyda för fortsättningen?
– Det är ett bevis internt för drygt 430 medarbetare att vi är på rätt väg. Vi jobbar på rätt sätt med rätt saker.
Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att våren kommer så alla örebroare får se lite blommor och får uppleva vårkänslor.
Vi har sökt övriga pristagaren inte lyckats nå dem. Dessa är Bare solutions (Bästa bemötande) och Boulebar (Årets nykomling).