Det började i Australien och tog världen med en i alla fall styv kuling. Freakshakes, någonstans i gränslandet mellan dessert och milkshake, är monstruösa sockerbomber med en full karneval av toppings.
Kocken, konditorn och sockerjunkien Tea Malmegård har tagit fram tre recept på freakshakes tillsammans med Bailey’s. Bland annat ”Baileys Chocolate Luxe Freakshake”.
Du behöver:
Ett kallt glas, nougatsås, marshmallows, chokladmunk, gasolbrännare, chokladcigarrån, två chokladkakor, sugrör.
Shake
(0,7 standard drink)
520g (8 dl) chokladglass
125g (1 1⁄4 dl) mjölk
50g Baileys Chocolate Luxe 15,7% alkoholhalt
150g vispgrädde
Lägg ett snitt i marshmallowsarna och trä över kanten på glaset. Bränn försiktigt med en gasbrännare.
Vispa grädde och ställ åt sidan.
Ringla nougatsås i glaset.
Blanda Chocolate Luxe med mjölk och chokladsås i en mixerkanna och häll i glaset. Lägg en munk vilandes på glaskanten.
Toppa med grädde, lite krossade chokladkakor, ett chokladcigarrån och ett randigt sugrör genom munken.