En matig bönsallad med blandade bönor och haricots verts är gott till exempelvis kryddiga korvar. Prova färsk lök i tsatsikin istället för vitlök och gurka. Receptet är hämtat från kokboken Sommarmat från Arla Köket, som du kan vinna i tävlingen längre ned på sidan.
Ingredienser
100 g haricots verts
3 dl stora vita bönor
250 g sojabönor, tinade
1 liter blandad sallad
1 burk provencalkryddad vitost
Flingsalt
Löktsatsiki
2 färska lökar
1⁄2 tsk salt
2 dl matyoghurt
2 msk hackad timjan
Gör såhär:
Skiva löken till tsatsikin tunt. Blanda med salt och lägg i en sil. Låt stå cirka 15 minuter. Skölj löken i kallt vatten och låt allt vatten rinna av. Blanda lök, matyoghurt och timjan. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 3 minuter. Kyl i kallt vatten. Blanda bönor och sallad. Häll av 1 deciliter olja från osten. Blanda ner ost, kryddor och resten av oljan från burken i salladen. Strö över flingsalt. Servera.