Hallonparfait med choklad


Posted 2014-07-01 in Mat & Dryck

En chokladparfait som du gör på ett kick och ställer i frysen tills gästerna kommer. Underbart god dessert med flisad choklad och hallon på toppen, hämtad från kokboken Sommarmat från Arla Köket som du kan vinna i vår tävling som du hittar längst ned på sidan.

 

Ingredienser, 4 portioner

2 1⁄2 dl vispgrädde

4 dl hallon

3 st äggulor

1 dl florsocker

2 tsk kakao

1⁄2 dl flisad choklad

 

Gör såhär:

Vispa grädden. Mosa hälften av hallonen och rör ihop med äggulor, florsocker och kakao. Blanda med grädden och häll i 4 glas. Frys 3–4 timmar. Låt stå 30 minuter i kyl före servering. Garnera med flisad choklad och resten av hallonen.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.