Indigo är en behaglig och trivsam restaurang belägen i Örebros gamla söderkvarter, hörnet av Änggatan och Näbbtorgsgatan.
I början av veckan är Indigo ett uppskattat alternativ för den som vill träffas kring några tapas och ett eller ett par glas vin eller öl. På helgerna mer partystämning med rätt musik och häftiga drinkar. Oftast är restaurangen sympatiskt nog välfylld med gäster. Den stora glittrande baren är en dominerande medelpunkt i den skönt och aningen dunkla lokalen.
Konceptet är att servera tapas i en försvenskad form. På menyn finns ett trettiotal olika tapasrätter och en handfull desserter. Rätterna är uppdelade i vegetariska, fisk och skaldjur, samt fågel och kötträtter.
– Jag beställer alltid Tabla Mixta, en platå av tapas för hela bordet med ett innehåll efter kockens humör, avslöjar stamgästen och Örebroprofilen Oskar Gustafsson.
Tabla Mixta kan inrymma vitlöksbröd, räfflad och friterad potatis, grönsaksstavar med dipsåser, majskolvar, vitlöksmarinerade champinjoner, oliver, köttbullar, kyckling- och räkspett, lammkotletter, serranoskinka, manchegoost och kryddstarka korvar. Oskars favorit är seafoodknytet, en tunn frasig deg fylld med skaldjur. Han tipsar också om att några i barpersonalen dessutom kan blanda till goda och lite ovanliga drinkar.
Vi har även beställt Tabla Mixta för avhämtning, vilket blir en uppskattad middag. De fyra goda dipsåserna gillas och chiliaiolin är favoriten.
Tapas
Tapas är ett samlingsnamn för enkla och goda smårätter från Spanien. Idag spridda över hela världen. Den spanska traditionen är att rätterna intas mellan måltiderna innan den sena middagen. I Sverige serveras de vanligtvis som middagsrätter.