Big Boy’s Club, Blossa 13 och Robbans julglögg


Posted 2013-12-04 in Mat & Dryck

Denna månad dricker vi Big Boy’s Club och gör vår egen glögg. Om man tycker att det är för krångligt rekommenderas istället Blossas Dalecarlia, med smakinspiration från Dalarna

 

Big Boys Club_webbMånadens drink – Big Boy’s Club

4 cl Stora Örebros spiced rom
2 cl Calvados
Grenadine
Citronjuice

Blanda allt i en shaker. Skaka hårt och servera i cocktailglas eller svängare. Den här drinken har både en kryddig och fruktig smak som ackompanjeras med en lätt sötma och friskhet i eftersmaken.

 

 

 

 

 

 

 

BLOSSA-13_webbMånadens glögg – Blossa 13

Den stora nyheten för glöggen från Blossa i år är att smaken inte framgår på flaskan. Istället vill Blossa höra hur alla glöggdrickare uppfattar smaken på årets upplaga. Till Blossa 13 har smakinspirationen hämtats från landskapet Dalarna, eller Dalecarlia som det heter utanför Sveriges gränser. Årets flaska har en Dalainspirerad design som jag tycker är den snyggaste genom åren, vilket kanske beror på min svaghet för färgen röd; den har en vackert röd färg som naturligt för tankarna till Falu rödfärg. På flaskan finns även koordinaterna till Mora, som ligger vid Siljans strand. Kort och gott så ser Blossa 2013 Dalecarlia ut som en dalahäst i flaskform. Fyndigt. Blossa 13 finns i Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober.

Blossa 2013 Dalecarlia
Artikelnummer:
76400-01
Pris:
95 kr

 

 

Robbans julglögg

0,75 l rött vin
2 st kanelstänger
8 st kryddnejlikor
12 st kardemummakärnor
8 st svartpepparkorn
1 tsk ingefära
5 tsk strösocker
1,5 dl lagrad rom sötmandel
russin

Värm det kryddade och sötade vinet dagen innan för att smaken ska framträda bättre. Tillsätt lagrad rom av en sötare melasstyp och värm upp försiktigt när glöggen ska serveras. Lägg några russin och skållade mandlar i muggar eller eldfasta glas och ställ åt sidan. Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan rommen. Sjud tills glöggen nästan kokar, slå sedan upp i de förberedda muggarna eller glasen. Det här är min typ av glögg, använd gärna grundreceptet och byt ut och lägg till era smaker. Den som har börjat göra sin egen glögg går sällan tillbaka till den köpta. Lycka till och god glöggjul!

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.