Shoppingtips: Morgonrockar

Text: Jonas Källgren

Publicerad i Mode | Shoppingtips

Hösten är mer eller mindre här och det börjar bli dags att se över två plagg som gör allting lite mer uthärdligt: det du sover i, och det du äter frukost i. Här kommer några tips på relevanta natt- och morgonkläder som kittlar dödsskönt i smak-kistan.

 

Familjeföretaget Derek Rose har designat sovkläder, underkläder och loungekläder sedan 1926. Jag vet inte om de har någon återförsäljare i Örebro – upplys mig! – men de finns definitivt på derek-rose.com och hos Ströms i Stockholm. Här har vi två finfina exempel på vad man kan göra för bra saker med lång erfarenhet och otvivelaktig stilkänsla.

Nattskjortan Nelson Ruby är gjord av lättviktsbomull och jag vet att jag vill lägga omkring 1 500 kronor på den. Derek Roses fiskbensmönstrade grå morgonrock Lincoln har jag inte råd med (uppåt 4 500 kronor) men den är fin.

Norrköpingföretaget Newport, som gör allt för att framstå som amerikaner (kolla newportcollection.se), ligger med 1 395 kronor för deras Wingfield Tennis Robe på en mer modest prisnivå. Stilig!

Velourmorgonrockar går sällan av för hackor. Tur att Hemtex ser till att det går att få tag på såna till förnuftiga priser. Rocken på bilden kallas Dante och kostar 799 kronor, sjalkragen i frotté är en sympatisk detalj, och plommon kan mycket väl vara höstens morgonrock-kulör.

Den här texten skulle inte vara sig självt utan ett budgettips. Återigen H&M:s Premiumkollektion: morgonrocken Linnemorgonrock kostar bara 299 kronor. I skrivande stund finns tre färger av sex kvar, så varning för slutförsäljning.

 

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)