Text: Jonas Källgren

Publicerad i Mode | Shoppingtips

”Scarf up!” skulle han nog ha sagt, Barney Stinson, ifall How I Met Your Mother fortfarande fanns och jag hade kunnat fråga honom om råd. Dessutom är vintern på ingång och därför är det hur rimligt som helst att vi i det här numret tittar på några halsdukar som gör dig både varm och välklädd på samma gång.

 

Samsoe Samsoe-halsdukenSamsøe & Samsøe är ett av mina favoritmärken överlag. Så att de skulle göra en fin halsduk var väl inte helt oväntat. Efin, som den heter, finns i svart, mörkgrå (bilden) och grå och är gjord i trevliga fördelningen 80 procent ull, 20 procent kashmir. Den grå har jag sett på Debut för 699 kronor, kanske har de även de andra nyanserna?

 

Amanda ChristensenAmanda Christensen kan man alltid lita på, oavsett om det handlar om flugor, slipsar, näsdukar eller halsdukar. Fantasifullt döpta Wool Scarf är gjord i Tyskland av 100 procent ull och det sistnämnda betyder att det är ett material som andas. Omkring 499 kronor för den här babyn på www.neckwear.se är riktigt aptitligt tycker jag. Men kolla om Johnells har den!

 

Bickley_MitchellBickley+Mitchell är ett holländskt märke som, får jag väl ta och erkänna, är tidigare okänt för mig. Stickade mössor, handskar och halsdukar är deras forte, och den här 2,3 meter långa skapelsen i klassisk 80/20-fördelning (ull/nylon) behöver jag nog lägga in en beställning på (www.zalando.se, 849 kronor) för egen del.

 

Hugo Boss BlackHugo Boss Black gör, tvärtemot vad man kanske kan tro, inte bara svarta plagg. Den här (i och för sig delvis svarta) stiliga skapelsen i mjuk ull heter Pengirio och gör dig klart fattigare (1 199 kronor på Johnells) men definitivt en stilmarkör rikare.

 

 

Harris WilsonHarris Wilson, denna franska gigant, får stå för färgklicken i den här samlingen. Hälften akryl, hälften ull – det låter kanske inte så skoj men å andra sidan blir man bara av med 419 kronor via www.zalando.se.

 

 

Afroart”Handmade & Fair Trade”, säger Afroart om den här halsduken (395 kronor, www.afroart.se) som ingår i kollektionen Nepal by Afroart: stickade och virkade produkter som görs i samarbete med en skola i Nepal och ger unga kvinnor möjlighet att utbilda sig. Klär man i gult är denna alpackaull-kreation ett medvetet val.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)