Note Design Studio och Indiska i samarbete

Publicerad i Livsstil | Mode | Shoppingtips

I november presenterar Indiska och Note Design Studio ett möte mellan det skandinaviska och det indiska formspråket. Det handlar om en adventsljusstake som ska fungera lika bra i hemmet även när julen är över.

 

Indiska har sedan 1901 influerats av det Indiska hantverket och därur gjort skandinaviska tolkningar. För ett år sedan gav de Note Design Studio uppdrag att designa en adventsljusstake där det skandinaviska formspråket möter Indiska.

Resultatet blev två ljusstakar i mässing, ett material som alltid varit en del av Indiskas sortiment. Konerna som utgör ljushållarna är kanske det tydligaste mötet i Notes och Indiskas formspråk, och gör den mindre ljusstaken till en modern tolkning av den klassiska kontorsljusstaken. Tanken med adventljusstaken är att den skall ha en självklar plats i hemmet även efter jul. Mässingsljusstakarnas uttryck förändras under året då de julröda äpplena byts ut mot vackra sommarblommor.

– Utmaningen var att slå ihop våra olika formspråk, och vi fann mässingen som en gemensam nämnare. Vi inspirerades bland annat av Uppsala Ekebys adventskål som var något mer än bara en ljusstake. Efter en rad olika varianter landade vi i denna form, ett generöst fat med ståtliga koner som ljusbärare där mässingen bidrar med en härlig lyster och tyngd, en genuin serie som förhoppningsvis blir en klassiker, säger Charlotte Ackemar och Johannes Carlström, designers på Note Design Studio.

Fredrik Henriksson, PR- och kommunikationschef på Indiska, är inte missnöjd.

– Vi är otroligt nöjda med resultatet. Indiskas designtradition möter Notes skandinaviska formspråk i vad som kanske kan bli en klassiker hos oss, avslutar han.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)