Bulliga burgare från Grillboken


Posted 2014-06-03 in Mat & Dryck

hamburgare i Örebro

Dofterna från grillen är en lika stor del av den svenska sommaren som matjessill och jordgubbar. Den sköna samvaron med avspänd matlagning över glödbädden är något vi sedan längtar efter under resten av året. I Grillboken kan du välja någon av de färdiga menyerna eller bara låta dig inspireras och själv experimentera med olika smaker, tillbehör, kryddningar och såser. Här kommer ett recept på Bulliga burgare där Dijonsenap sätter smak på både burgare och dressing.

 

Ingredienser, 4 personer

600 g nötfärs

1 1⁄2 msk + 1 1⁄2 msk dijonsenap

1 tsk salt

3 krm nymald svartpeppar

2 dl lätt crème fraiche

1 squash

2 bifftomater

70 g blandad sallad

8 skivor surdegsbröd

 

Gör såhär:

1. Blanda färsen med 1 1/2 msk senap, salt och peppar. Forma färsen till åtta hamburgare.

2. Blanda 1 1⁄2 msk senap med crème fraiche och ställ kallt.

3. Skiva squash och tomat.

4. Grilla hamburgarna över indirekt värme ca 8 minuter på varje sida. Efter första vändningen läggs tomatskivorna ovanpå burgarna. Grilla squashen vid sidan om cirka 5 minuter på varje sida. Grilla brödskivorna cirka 1 minut på varje sida.

5. Lägg bröden på tallrikar eller serveringsfat. Fördela sallad över, lägg på burgare med tomat, squash och eventuellt lite mer sallad. Ringla dressing över och servera.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.