Kalason – ny matstudio i Örebro


Posted 2014-01-30 in Mat & Dryck

Man har inte sett så mycket om hur den mat man äter ute på lokal blir till. Nu vill Ulf Klasson skapa ett helt nytt koncept, inspirerat av matlagningen i tv.

 

Platsen är en lokal på Återbruksvägen 9 i Mellringe – och idén är att maten ska lagas ”för öppen ridå”.

– Det handlar om att skapa en helhetsupplevelse där man lagar mat, pratar om vin och gästerna ser vad som händer. Det ska vara casual och det handlar inte om aktiv matlagning, så gästerna kan komma i klänning eller kostym, berättar Ulf Klasson som själv har hållit på med matlagning i cirka 30 år och sedan sex år tillbaka driver en cateringfirma.

– Jag har varit i kontakt med en rad namnkunniga kockar som är intresserade av att delta. Det här är ju ingen konkurrenssituation, utan jag tänker att det istället kan fungera som ett fönster för deras restauranger där de kan visa upp hur de arbetar. Jag kommer också att bjuda in olika vinleverantörer som berättar om sina produkter, berättar Ulf Klasson.

Tanken är att Kalason Matstudio ska öppna med något av en ”slow start” i början av 2014 och vara tillgänglig för bokning för både företag och privatpersoner. Ledorden är bra mat samt ekologiska och närproducerade råvaror, koncept som ligger helt rätt i tiden.

– När gästerna kommer börjar vi med något mousserande, man får mingla lite och så börjar kocken laga förrätten. Man pratar om vad man gör och gästerna kan komma fram och titta, kanske kommer vi också att ha något förkläde så att den som vill kan hjälpa till och hacka en lök eller något, säger Ulf Klasson.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.