Drängen – på uppgång


Posted 2013-10-28 in Mat & Dryck

Drängen

Vid våra återbesök på Drängen upplever vi att restaurangen funnit sitt koncept och är en restaurang på uppgång.

Drängen har öppet onsdag till lördag. Gästskaran har utökats och många yngre par och sällskap kompletterar de mer mogna stamgästerna. Det är klokt att boka bord då den trivsamma och intima lokalen ofta är fullbokad.

Menyn består av fyra förrätter, fyra varmrätter, två fisk: abborre och hjälmargös, och två kött: lamm och oxfilé, samt fyra desserter. Menyförslaget Drängens klassiker är prisvärt och innehåller tre rätter. Suveränt är att de flesta vinerna kan fås per karaff. Karaffen innehåller 23 cl vilket räcker till ett glas vin med påfyllning.

Snabbt serveras tre sorters bröd, inklusive ett mjukt från Jeremiasbageriet, tillsammans med tryffelsmör. Aptitretaren är en mycket tilltalande göskind med dill. De stekta röda tomaterna är en förrätt som vi gärna återkommer till vid våra besök. Tomaterna, inbakade i äggpolenta, serveras med finhackad, marinerad, rödlök och en god sås. För råbiffens vänner finns denna rätt i såväl hel- som halvportion med korrekta tillbehör. Stans bästa!

Hjälmargösen är mjäll, perfekt stekt, med tillbehören morot, rökt sidfläsk, dillstomp och sandefjordsås. Den grillade oxen är två medaljonger med grönsaker, potatisterrin och Café de Paris crème. Köttet var dock smaklöst och kändes mer stekt än grillat. Desserterna vi gillar bäst är en god Crème brulée och de vaniljbakade, litet syrliga, rabarberna.

Drängen är en restaurang på uppgång med bra mat och angenäma viner serverat i en behaglig lokal!

 

www.drangen.se

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.