Bönsallad med löktsatsiki


Posted 2014-06-28 in Mat & Dryck

En matig bönsallad med blandade bönor och haricots verts är gott till exempelvis kryddiga korvar. Prova färsk lök i tsatsikin istället för vitlök och gurka. Receptet är hämtat från kokboken Sommarmat från Arla Köket, som du kan vinna i tävlingen längre ned på sidan.

 

Ingredienser

100 g haricots verts

3 dl stora vita bönor

250 g sojabönor, tinade

1 liter blandad sallad

1 burk provencalkryddad vitost

Flingsalt

 

Löktsatsiki

2 färska lökar

1⁄2 tsk salt

2 dl matyoghurt

2 msk hackad timjan

 

Gör såhär:

Skiva löken till tsatsikin tunt. Blanda med salt och lägg i en sil. Låt stå cirka 15 minuter. Skölj löken i kallt vatten och låt allt vatten rinna av. Blanda lök, matyoghurt och timjan. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 3 minuter. Kyl i kallt vatten. Blanda bönor och sallad. Häll av 1 deciliter olja från osten. Blanda ner ost, kryddor och resten av oljan från burken i salladen. Strö över flingsalt. Servera.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.