Vintips: Domaine d´Henri


Posted 2015-10-28 in Mat & Dryck

Domaine d´Henri

”Jag och mina syskon Cecile och Romain ville på nytt starta upp egen vinproduktion inom familjen”, berättar Margaux Laroche vid vårt besök på vineriet. Detta blev möjligt när delar av farfars, Henri Laroches, vingårdars arrende gick ut. Namnet Domaine d´Henri är därför en naturlig hyllning till farfar.

Stor delaktighet i utvecklingen har givetvis pappa Michel haft. Under hans ledning växte Laroche upp till en av de största producenterna i Chablis. År 2009 pensionerade sig Michel Laroche och sålde det mesta av sitt livsverk.

– En viktig farmgångsfaktor är vår handplockade, unga och innovativa, vinmakare Thibaud Baudin, 30 år. Vi jäser och lagrar våra viner i ståltankar samt gamla ekfat. Alla viner har skruvkapsyl för att bäst kunna behålla vinet friskt och ungt, berättar Margaux Laroche.

Efter denna introduktion leder Margaux en exklusiv provning för oss av Domaine d´Henris förstklassiga viner i ett trivsamt och modernt provrum inom vineriet.

 

Chablis 2012

Vinet odlas på två odlingar med 20 år gamla rankor. Doften är elegant med citrustouch. Smaken är frisk med en tydlig mineralitet. Vinet är jäst och lagrat i ståltankar och kan drickas idag eller inom 5-7 år. Lämplig vintemperatur 12-13 grader. Gott i sig självt eller till fisk och skaldjur.

 

Vintips
Chablis 2012

Nr 74027: 182 kronor
Beställningssortimentet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.