Påsk Bitter, Montmija La Chapelle och Botran Solera


Posted 2013-03-20 in Mat & Dryck

Solen skiner och det är vår! Påsken nalkas och Robert Sandqvist från Stora och Lilla Örebro ger tips på hur du förgyller den med diverse välsmakande drycker.

 


Månadens drink – Påsk Bitter

5 cl mörk rom
8 cl färskpressad apelsinjuice
1,5 cl sockerlag
Angostura bitter
Äggvita
Mynta och apelsin

Skaka allt utom Angosturan hårt i en shaker. Sila upp i ett oldfashioned-glas och häll Angosturan på toppen. Påsk Bitter är en skönt glad påskdrink i de rätta färgerna.

 

 

 

Månadens vin

Montmija La Chapelle GSM från producenten Les Domaines Auriol är en nyhet på Systembolaget från den 1 mars. Smaken är ungdomlig, fruktig, örtig och med inslag av skogsbär, hallon, viol och oregano. Doften är även den ungdomlig och fruktig med inslag av skogsbär, hallon, viol och oregano.

Les Domaines Auriol ägs och drivs av Claude Vialade, som grundade företaget 1995. Förutom Château Saint Auriol äger företaget ytterligare tre vinslott. Främsta inriktningen är upphandling och export av viner från regionen. Vinmakare är Nicolas Dutour och druvorna kommer till största delen från vingårdar i Minervois. Montmija La Chapelle GSM passar utmärkt till rätter av lamm-, eller nötkött.

Montmija La Chapelle GSM
Artikelnummer: 2124
Pris: 69 kr

 

Månadens rom

Botran Solera 1893 Gran Reserva Añejo kommer från Guatemala och serveras med fördel som avec. Smaken är kryddig med tydlig fatkaraktär och med inslag av torkad frukt, muscovadosocker, choklad, hasselnötter, kanel och vanilj. Doften har inslag av tobak, nötter, vanilj och torkade tropiska frukter. Botran Solera 1893 är en melassrom, vilket betyder att den är tillverkad på melass som blir till vid sockertillverkning. Färgen är bärnstensgul och den flyter som guld … Denna rom passar perfekt som påskavec eller till påskkaffet. Ron Botran 1893 tillverkas i samma fabrik som sin ”storebror” Ron Zacapa och lagringen sker i byn Quetzaltenango i ett Solerasystem av Bourbonfat, Portvinsfat samt Sherryfat.

Botran Solera 1893 Gran Reserva
Artikelnummer: 553
Pris: 399 kr

 

Robbans påskstips

Krydda din egen påsksnaps billigt och enkelt. Allt du behöver en flaska vodka. Använd citron och fänkål är en passande kombination. Ingefära, dill och citron fungerar också. Testa dig också fram efter egen smak. Stoppa kryddorna i flaskan och låt stå och dra en till två veckor. Smaka av tills du är nöjd med smakerna, sila av och servera iskall.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.