Drinktips: The Åhus Expression

Text: Peter Steen-Christensen Foto: Press

Publicerad i Dryckestips

The Åhus Expression

 

Varför?

Ifall det är en enda cocktail du ska pröva i år så är det the Åhus Expression. Det var den drinken som gjorde Linus Morgan och Karl Ljungblad, bartenders på Hotel Amarantens cocktail bar The Tap Room, till vinnare i den årliga Cocktailkampen – Sveriges största bartävling där man tävlar i tvåmannalag.

Hur?

Ett måste för att kunna uppleva The Åhus Expression helt och fullt är att suga i sig den gyllene cocktailen med ett dashi-gratinerat ostron. Skapa din egen Åhus Experience genom att mixa 5 centiliter vodka, 1 centiliter Amaro Montenegro, en halv centiliter färskpressad limejuice, 3 centiliter grape- och vitpepparcordial och 4 centiliter blanc de blanc-champagne.

Var?

Kan du inte hitta grape- och vitpepparcordial i barskåpet är det bara att boka in en resa till The Tap Room på Hotel Amaranten i Stockholm. De kommer att stoppa i dig en Åhus Expression på nolltid.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)