Cocktails med utsikt – Experternas bästa takbarer

Text: Peter Steen-Christensen Foto: Mighty Travels/Wikimedia common

Publicerad i Livsstil | Mat & Dryck | Stadsliv

Efter en varm dag med shopping, bad eller arbete så vill många hitta en skön takbar, få något gott att dricka och samtidigt känna brisen svalka mot huden. Att hitta en takterass när man är ute och reser i världen är nu lättare än någonsin

 

För två år sedan grundade Hans Ebenman och Rikard Fredricson rooftopguiden.se med syftet att hjälpa resenärer att hitta de bästa och mest passande takbarerna.

 

Hans, hur fick ni idén till sajten?

– Jag och Rikard har rest väldigt mycket tillsammans genom åren och när vi besökt storstäder så har vi nästan alltid hamnat på olika takbarer. Det blev en grej att vi innan resan letade efter de bästa och häftigaste takbarerna, fast vi hittade aldrig någon bra sida där de fanns sammanställda. Vi gjorde därför en själva och började med att berätta om de platser som vi varit på.

 

Hur många finns med på sidan?

– I dagsläget har vi med cirka 1 400 takbarer från över 100 städer och av dessa har vi besökt närmare 500 stycken. Vi kollar bland annat i sociala medier efter recensioner på de ställen som vi inte varit på. Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt och ska man exempelvis till Barcelona med ett sällskap så går man bara in på staden och ser där de grymmaste takbarerna. Till varje enskilt ställe finns allt man behöver veta, exempelvis sociala media-länkar, bokningslänkar, bilder, öppettider och eventuella klädkoder.

 

Kan du definiera en takbar av världsklass?

– I stora drag så ska den ha 360 graders utsikt, ha tak-pool och en riktigt skön lounge-känsla på sofforna och sittplatserna. Den ska även vara öppen från lunchtid och servicen måste vara på hög nivå, vilket inte alltid är fallet. Vi var exempelvis på den i Bangkok där ”Hangover-filmen” spelades in och det var packat med folk hela tiden och drinkarna var jättedyra och servicen usel.

 

Vilka är de nyaste trenderna inom området?

– Senaste tiden har vi sett att takterasser kan användas till annat än barer. Det har blivit riktigt stort att hålla yoga-pass uppe på taket och vissa ställen har även börjat visa film och ha bruncher.

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)