Ragu på vegetariskt vis

Den här tiden på året passar det utmärkt att slänga ihop en mustig ragu.   Det fina med en italiensk ragu är att den kan anpassas allt efter behov. Antingen kan den göras som härligt långkok på exempelvis högrev, eller Läs mer…

Atelier Crenn i San Francisco

På välkända Fillmore Street i San Francisco ligger den tvåstjärniga restaurangen Atelier Crenn som drivs av fransyskan Dominique Crenn, utsedd till världens främsta kvinnliga kock år 2016.   Dominique adopterades i unga år av paret Alain och Louise Crenn, boende Läs mer…

Tacos till julbordet

Så du står där dagen före julafton och tänker ”ska vi verkligen köra samma uttjatade rätter i år igen?” Eller så har du redan förätit dig på alla julbord du bjudits på under december. Och köra de där fläskkotletterna eller Läs mer…

Fem ingredienser

Snabb & enkel mat bygger rätt och slätt på geniala kombinationer av just fem ingredienser som samspelar för att skapa riktigt läckra rätter.   Det handlar om att ge maximal smak med minimal arbetsinsats. De här rätterna kan du servera Läs mer…

Champagne

Bubblorna i glaset sågs från början som ett misstag. Idag förstår vi bättre.   Med uppemot påstådda 49 miljoner bubblor i en flaska är champagnen både hänförande och sensuell. Det har ibland tagit rollen som statussymbol och på senare år Läs mer…

Det annorlunda julbordet

Inlagd sill, köttbullar och Jansson. Julbord efter julbord erbjuder i princip samma typ av rätter. Vad gör man för att erbjuda något nytt i mängden av julbord? Totally Örebro har frågat några krögare som inte erbjuder ett traditionellt julbord.   Läs mer…

Dryckestips: Absolut Extrakt

I Skandinavien började vi krydda sprit av medicinska skäl redan på 1500-talet. Sedan dess har seden fått mindre rekreationssyfte, men kryddor som anis, dill, kummin och fänkål hänger fortfarande med.   Kryddspriten dricks som bekant som en snaps vid festliga Läs mer…



Prenumerera på nyhetsbrev