Hamburgerbrukets återkomst

Allt startade som Texas Star för att sedan ändra namn till Hamburgerbruket. När en filial skulle öppnas i Torshälla i Eskilstuna brann ”huvudrestaurangen” i Örebro ner. Nu har de efterlängtade hamburgarna återkommit i skuggan av Svampen.   – Efter branden Läs mer…

Walvet Bar & Matsal

Nyöppnade Walvet Bar & Matsal är beläget i det vackra hörnhuset vid korsningen Storgatan/Järnvägsgatan. I de pampiga lokalerna hade Handelsbanken ursprungligen sitt kontor, därifrån kommer namnet.   Walvets vinkelformade lokal, stilfullt inredd, består av bar, matsal och en loungedel. Här Läs mer…

Mörka öl för tjejer

Är du ölfantast och dessutom tjej? Då är Bishops Arms tjejölprovning kanske något för dig.   Den 9 september anordnar man den traditionsenliga tjejölprovningen där Karin från puben och Berith från Närke Kulturbryggeri håller i trådarna. Årets tema är ”Svartöl Läs mer…

Vintips: Les Lauzeraies

Producenten Les Vignerons de Tavel har sin produktion i den lilla byn Tavel, nordväst om Avignon i Provence. Detta område, i södra Rhonedalen, producerar världens bästa roséviner.   Vingårdarna ligger i sandiga områden med stenar från tidigare floder och har Läs mer…

Fika utomhus

Örebro är en härlig sommarstad. När solen skiner så fylls stadens många uteserveringar. Vi har fikat på några av dessa trivsamma mötesplatser runt Stortorget.   Café Java www.cafejava.se Café Javas uteservering finns på Kungsgatans folktäta trottoar. Det populära caféet är Läs mer…

Faktarutan: Raka fakta om en böjd favorit

Med över 100 år på nacken i Sverige behåller bananen än idag sin plats som landets, och världens, populäraste frukt. Eller förlåt, bär.   1909 började bananer importeras till Sverige av Banankompaniet. Frukten, som definieras som ett bär, härstammar från Läs mer…

Anders säsongsmat: Vår bästa tid är nu

Anders Johnsson är kock på Katrinelunds gästgiveri & sjökrog. Under vinjetten Anders Vardagsmat presenterar han tips på god och lättlagad mat att förgylla vardagen med.   Knallgröna örter, sjukt goda primör-rödbetor, djupgrön broccoli och zucchini, chockröda och solgula tomater, söta Läs mer…



Prenumerera på nyhetsbrev