Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild

Publicerad i Familj | Livsstil | Sport & Fritid

Har du tröttnat på att halka runt I3-spåret, Karlslundsspåret eller i Tybblekullarnas lift? Då finns det hjälp att få. Totally Örebro har kollat in vad som finns utanför Örebros stadsgräns när det handlar om skidåkning.

 

Ånnaboda Storstenshöjden
30-minuters bilfärd väster om Örebro hittar du Ånnaboda och Storstenshöjden med nio nedfarter, sex liftar och ett rullband. Här hittar du även en varierad skidåkning med en högsta fallhöjd på 105 meter. Backarna passar såväl nybörjare som den mer rutinerade åkaren.

Ett Vipskipass finns att köpa för den som vill och innehavaren av ett sådant får utförsåkning samt längdåkningsrunder säsongen 2017-18 och tio procent rabatt på ordinarie pris på mat och fika. För den som har friskvårdskuponger eller friskvårdscheckar så gäller dessa till spårkort för Kanonssnöspåret, bastu och discgolf – inget annat.

Ånnaboda Storstenshöjden har öppet från 30 september.

 

Gillersklack
Gillersklacks skidområde består av fem liftar och sex nedfarter. Fallhöjden är 120 meter och längsta nedfart är 1000 meter. Längdåkning finns om sammanlagt 28 km spår i vildmark och skog. Här hittar du även Brasta Skidshop som erbjuder såväl skidskola som skiduthyrning och här finns också en simhall, med bland annat barnpool och så rutschbanan ”Störtvågen”.

Detta skidområde hittar du längs riksväg 50 norr om Kopparberg cirka en timmes bilkörning från Örebro.

 

Kloten fritid och konferens
På gränsen till Dalarna, drygt nio mil från Örebro, hittar du Kloten fritid och konferens. Här finns inga affärer, bussar eller tunnelbanestationer så långt ögat kan nå. Däremot hittar du 140 km vandringsleder och den som gillar att fiska kan från brygga, i båt eller mitt i forsen fånga sin middag för att sedan tillreda den vid grillen. På vintern är det pimpelfiske som gäller.

Vintertid är det här den perfekta platsen för att träna inför kommande deltagande i Vasaloppet. Här finns skidföre i preparerade skidspår. Den som gillar utförsåkning har nära till Gillersklack.

 

Kvarntorpshögen
Varför inte åka till fjället i Kumla? Eller snarare Kvarntorpshögen. Här kan du nämligen åka skidor och snowboard ner för den smått legendariska Kvarntorpshögen eller ta en tur i längdskidspåren runt om i det närliggande friluftsområdet. Här finns även en värmestuga och uthyrning av skidutrustning. Skida och pjäxa kostar 100 kronor att hyra per dag och vuxen person.

Här väljer du mellan stora eller lilla liften och ett liftkort för vuxen kostar 120 kronor för en dag. Ungdomar födda 2001 eller senare betalar 80 kronor.

 

 

Dela
Dela detta

Kommentera

  • (will not be published)